Дата и час: 31 Мар 2026, 23:01

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Трябва ли гражданите да имат право на протест?
Да 94%  94%  [ 29 ]
Не - демокрацията значи избори, не протести 6%  6%  [ 2 ]
Общо гласове : 31
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Депутати се опитват да забранят протестите!
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2009, 19:50 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Смоки, позволи ми да не се съглася с теб този път. В правото ми е, записано е в Конституцията. Изложих мнение, ако не си съгласен с него или ако мислиш, че примерът, който дадох, е ЗАЯЖДАНЕ (или може би предполага как се гледа на народа в една държава и в друга и дали всъщност тоя народ е над народните представители, и дали първо държавата ни е ПАРЛАМЕНТАРНА република, или цялата власт произтича от народа, наречи го ако щеш разлика в манталитета). Това са един интересни разлики в две държави, на които обърнах внимание. Проф. Тодор Танев би могъл да ти говори 5 часа за тези две конституции. Не обичам да се заяждам, но когато имам мнение го излагам. И отново ще повторя: депутатите се ОСРАХА. :evil:
Още нещо - честно казано се почувствах тъпо, когато прочетох, че съм бил едва ли не глава на лагер. Няма нищо такова - преброй колко поста имам аз в темата за протестите, преброй колко поста има Бетон, Бетани и другите. Нека не преувеличаваме. Единственият лагер, в който съм участвал, е лагерът "изгонете пич". Аз дори и почти спрях да пиша в тоя форум, а ти ме изкара главатар на лагер. :shock:
Да, по някои въпроси съм на коренно различно мнение от Бетон, по други с Ники, но и на някои съм на тяхното мнение.
Мисля, че бях ясен.

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Последна промяна camel на 26 Апр 2009, 08:40, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2009, 21:07 
Дръменбейсонафт
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Най-вероятно ще подкрепя този протест...
...този закон е абсурден и не бива да бъде прокаран...мисля, че е очевадно защо...
НО...искам да подчертая...
Шао, Мао ,веселата дружина "Призив" и останалите комуняги направиха този закон възможен...
...с малоумните си действия покрай януарските протести създадоха повода за написването/прокарването/приемането на този закон...
...казах го още тогава...но беше по-тарикатско тогава да се наричаме "овци", "стадо" и "робски душици"....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2009, 21:28 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 5 пъти.
Няма какво да говорим, да се забранят протестите означава да се забрани, да се отмени основното човешко право да бъдеш несъгласен.
Тук не става въпрос, дали защитаваната кауза е правилна и справедлива, и дали не носи със себе си трудности и за други, а за естественото право на личен избор.
Може да не ми е приятно да мислиш нещо, но бих защитавал правото ти, свободата ти да го мислиш...с лека перифраза на Волтер...

А относно простиращите срещу протеста (не срещу идеята, а срещу самото протестиране) нека кажем, че така суспендират основно право. Протестта е неотменимо право, но протеста срещу протеста не е неотменимо право, защото отнема свободата, на която се гради самия протест.

Освен това, парадоксално, но факт : протестиращите се стремят да няма протести, протестът се започва за да спре...Аз протестирам, за да постигна целта си, постигайки целта си, аз приключвам протеста...Самата цел на протеста е края му.
Причината е външна, ДРУГИЯТ ме е накарал да протестирам, протестирането е реакция на чужда намеса...Чуждата намеса, не аз самия ме карат да недоволствам...

Така че не нападайте протестиращите, неприкосновени неща са тва ей...:)

п.с Кой е този, самотен глас, който е гласувал, з атова да няма право на глас? :mrgreen: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 09:40 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Един въпрос - от колко часа е протеста?
Аз също смятам да го подкрепя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 11:36 
Плиний Стари
Аватар

Струва ми се, че е от 11 до 19ч.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 12:04 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
За краен час не знам. Аз съм до 16:30 на лекции, от които не мога да изляза, ако случайно не сте се разпръснали след това, също ще дойда.
Донякъде има истина в това, че постоянните протести всяка сряда настроиха хората по-негативно към протестирането отпреди, в началото имаха ефект - попроменихме сериозно Закона за заменките в полза на природата, спряха се най-страшните промени в ЗЕС (това не съм сигурна обаче доколко заради протестите или по-скоро благодарение на дейността на Богомил Шопов, "Електронна граница", "Бълария е наша" и др.), въобще имаше положителни ефекти от първите протести. Но после вече се размиха нещата като че ли.
Но наистина и не може да се обвиняват протестиращите за трафика в София. Той е чудовищен през повечето време, не само по време на протестите. А от тях има смисъл, когато са с ясни искания и не се пресилват нещата. Както и да е, каквито и критики да има, протестите като цяло са много нужни (не само у нас, а и по принцип) и мястото им е пред институциите, срещу чиято дейност се протестира и с чиито представители се търси контакт. Самият принцип на протеста е да се потърси контакт с тези, чиито действия са разбудили недоволството на гражданите, за да се изкаже недоволството и да се направи опит за достигане на решение по дадения проблем, ненарушаващо ничии права. Не виждам голяма полза от това да викам в Южния парк срещу решение за унищожаване на дадена част от българската природа, взето от Министерството на околната среда и горите или НС.

Един лек оффтопик, "Призив" не подкрепиха и не присъстваха на януарските протести, те организираха заедно със СРОКСОС декемврийските, тези, които бяха непосредствено след смъртта на Стоян Балтов.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 13:13 
Дръменбейсонафт
Аватар

Шепот написа:

Един лек оффтопик, "Призив" не подкрепиха и не присъстваха на януарските протести

Извинявам се за неточността...мисля, че разбра какво искам да кажа :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 17:37 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Подкрепям протеста !!! Малко им беше на тия идиоти протестите от зимата. Какво искат да покажат сега-че щом народът мн мн се бунтува дай да го накажем. Това е абсурд и е недопустимо ! Не спират да ме учудват тия комунисти и турци, които са ни яхнали. И някой ще ми каже, че управлението ни е добро и че не заслужава протести ли ? Може да сме най-развитата държава в света, но само заради тоя закон (дори да се появи и като идея) в друга държава рейтинга на правителството би се сринал до основа. А това с трафика звучи толкова, ама толкова битово и първобитно, че се чудя тия, които го твърдят хора или скотове са. :shock: Дано това не е последния протест на жълтите павета !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 18:03 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Дичоу написа:
...с малоумните си действия покрай януарските протести създадоха повода за написването/прокарването/приемането на този закон...

Добре де, аз не казах ли същото?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 18:03 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Г, имаш ли кола?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 18:37 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Ники, много остроумно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 18:56 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Да имам кола, която по принцип не ползвам в центъра на София през седмицата за разлика от повечето селяндури по града, но това е друг въпрос. Та в тоя ред на мисли аз спомагам за преодоляването на трафика в София и не обвинявам протестите за това, че не мога нормално да си карам колата в центъра. 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 18:58 
Чалгар
Аватар

Еми, аз пък, ако съм с кола, ми се налага да ползвам центъра. Проблем е, когато някой протест продължи повече от нормалното време(1 час). Говорете, каквото искате, ама до тоя момент от протестите не е дошло нищо хубаво.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 19:39 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Дощло е, дощло е и още много може да дойде, ако се повиши гражданския контрол (говоря не само за протести естествено). ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 19:43 
Чалгар
Аватар

Еми, щом смятате, че има положителен ефект, дерзайте.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща