Maeve написа:
На някои явно проблем са им не уличните и безпризорните кучета...
http://bezdom.info/index.php?option=com ... &Itemid=26
А такива като този... Какво ги правим?

О, не. Защо пусна този линк? Защо? Горкото животинче и егати гнусния гадняр, който му е причинил това. Аз бих го направил сляп и глух в замяна... егати жестокостта. Нямам думи. Поне го убий да не се мъчи.
По темата - за много години вече се убедихме, че кастрацията не е ефективна. Така че или трябва да се намери накой, който да я извърши ефективно, или трябва да се пристъпи към радикални мерки - смърт или изселване в някое отдалечено място извън София, но последното е по-малко вероятно. Много моля всички кучезащитници да не ми скачат. Аз ОБОЖАВАМ кучета, но в момента говорим за явен и нерешим с други средства проблем. Ако аз решавах щях да поръчам всички бездомни кучета да бъдат приспани в рамките на няколко дена като в този период хората ще имат възможност ако желаят да си изберат някое от тези кучета за домашен любимец и така да го спасят. И накрая без да ми пука как ще ми скочат природозашитници и други хора, ще застана гордо пред тях и ще кажа "Убийте ме с камъни, но проблемът е РЕШЕН". С други думи - понякога компромисът е невъзможен, а дори и да е възможен - не е необходим.
Също така трябва да се замислим и към въвеждане на превантивни мерки, а именно всеки, изоставил кучето си на улицата, трябва да се глобявя зверски, иначе дори и да приспим всички бездомни кучета, ако не поставим и превантивни механизми след 10 години положението ще е същото.
Гласувам за смърт, само защото никой от другите похвати не се е доказал като ефективен, поне в нашата действителност.
П.П. Викторе, оценявам отново добрата ти позиция и защитата на животните, НО...
когато станеш кмет на София или общински съветник

ще искам от теб лично да се заемеш с проблема, както ти смяташ за добре. И ако след 2 години резултат няма - ще приложим моя метод.

Deal?

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...