BLUSH написа:
Жалко само ще ви кажа,много жалко.Интересно ми е дали се виждате отстрани? Как може да искате смъртта на невинни животинки? Какво са ви направили..и къде искате да живеят като сме застроили всички..след като ги има като вид на Земята значи са нужни.
Ако поне малко се стараехте да обичате животинките нямаше и да има толкова агресивни сред тях..Колко много кученца съм виждала из София,посягаш да го погалиш ,а то се свива и скимти....
Наистина жалко..не обичате животните..не обичате хората. А за закона на джунглата....само човекът избива другите биологични видове
1. Жалко нежалко, лошото е, че в някои отношения не сме равни.
2. Знаеш ли колко е трудно човек да прави нещо, едновременно с това да се наблюдава от своя гледна точка и още веднъж да се наблюдава от "странична" гледна точка, която в случая изисква прилагането на двойни стандарти? Ако на теб ти е лесно, значи си умен човек. Не всеки е умен човек. А и дори един човек да не е много умен, пак може да е безценен за обществото или пък да е "бял и добър" колкото си искаш. Умността е нещо не само трудно, но и не е решаващият фактор за това дали човек е добър или лош, миролюбив или деструктивен. Затова аз не бих критикувал човек за лошотията му, изисквайки от него да мисли сто пъти повече, не за друго, а защото съм го правил и винаги е било безрезултатно или е имало негативни последици. Тоест, споделям опита си и съветвам - не ги карай да мислят прекалено много, защото се затормозяват и се отказват. Ето - повдигаш етични въпроси за невинност, за спаведливост (какво за си направили?). Повдигаш още религиозния въпрос за съдбата (щом ги има като вид...) Повдигаш философския въпрос за обичта, обвиняваш хората в агресия - сещаш ли се, че те ще кажат, че кучетата са тези, които са започнали с агресията и не са спрели? Няма да успееш да ги докоснеш с тези провокации, защото са прекалено много и човек, който не мисли, няма изведнъж да започне да мисли супер много, което ти искаш от тези хора. После опитваш да събудиш съчувствие, после обвиняваш целия ни вид в природата му. Няма да се замислят.
3. Какво ще подейства на тези хора? Според мен, трябва да хванеш или само етичната страна, или само религиозната, или само емоционалната - съчувствието. Иначе кой ще седне да мисли от няколко перспективи? Да - права си, че откъдето и да го погледнеш, тези животни трябва да живеят. Но повечето хора искат да го погледнат само от една страна и колкото им е по-удобна, толкова по-добре.