amd написа:
Отностно кланниците...Колкото и цинично да звучи, животните в кланниците са създадени с ясната цел да бъдат изядени. Никой няма да развъжда прасенца, за да им дарява живот и да им се радва на муцунките...както и никой няма да гледа слънчоглед, за да са красиви полята. Човекът освен, че е опитомил животните- също така е създал нови породи с една ясна цел - храна. Тези животни нямат абсолютно никакъв шанс, ако ги поставим в конкурентна среда...всяко едно домашно животно ще сдаде багажа, ако го "пуснем в саваната при лъвчетата и гепардчетата дето тичкат със 120км/ч". Следователно няма да може да продължи вида си и ще изчезне...
exactly
Аз съм всеядна, на мнение съм, че, освен ако това не ти е цел в живота, е изключително голямо психическо натоварване да спазваш определен строг хранителен режим.
Според мен обаче има резон и във вегетарианството като начин за пречистване. В организма се трупат токсини именно от месото, сиренето, кашкавала и всички други боклуци, които ядем. По време на едно пречистване храносмилателната система си почива. Енергията, която би отишла за смилане на храната, отива за друго. Ако някога сте пробвали някакво пречистване, сигурно сте забелязали как се изчиства кожата, колко по-свежи се чувствате, колко бързо се наспивате и колко много енергия имате.
От друга страна обаче, ако прекалите с пречистванията, организмът много се изнежва и метаболизмът се забавя прекалено много. Факт е, че плодолечението например оправя много болежки като високо кръвно, болки в нещо си, дори болезнен цикъл (от личен опит го казвам). Но в момента, в който хапнете нещо различно от ябълка, я ви се появява някоя пъпка, я качите 5 кила от нищото...
Затова, освен ако не сте Пол Брег или Петър Дънов, много трябва да се внимава с тези хранителни режими, защото в крайна сметка не сме роботи. Човещинка си е да си хапнеш пържени картофки или сладолед.