Аз пък не мога да разбера, защо някакви мадежи и девойки от НБУ влизат в нашия форум, да ни обясняват ние колко сме зле, а те колко са добре?!

Що се отнася до тези студенти от СУ, които се обясняват, как искали да се местят в НБУ - ами, да се местят! Никой не ги спира. Няма нужда преместването им да е съпроводено от безсмислени тиради за това, колко било "зле" в СУ.
The_Viper написа:
Абе да ти кажа не съм само аз тази, която смята че в НБУ "учат" само разглезените дечица на мама и на тати, с его до небесата, пълни с комплекси, но затова пък и пълни с парички.
Един приятел се записа в НБУ (мой набор е, ама реши на стари години да учи второ висше) и веднъж беше поканил новите си колеги от НБУ в една кръчма, в която често се събираме. Бяха младежи и девойки, които напълно отговарят на горното описание. Издържах в тяхната компания точно 15 мин. и си тръгнах. Пълен ужас!
allshallperish написа:
Ами от както ректорът на НБУ стана министър на образованието се надяваме да почнат да се оправят нещата, все пак той има представа какво липсва

На това вече му се вика черен хумор... ама, много
черен!

Jamesmagno написа:
Горките дипломиращи се, представям си как се пише дипломна работа или дисертация...
Тихо! Тихо! В НБУ, докторантите плащат по 1500 лв. на семестър или общо 9000 лв. за цялата докторантура (заедно с таксите за явяването на защита сметката сигурно надхвърля 10000 лв.). А в държавните ВУЗ-ове и БАН на докторантите им плащат и то не малко пари (горе-долу, колкото и на асистентите). И преди да ми излезе някой "умник" с идиотщината, че и в НБУ има докторанти на стипендия, веднага ще поясня, че стипендиантите (докторанти) на НБУ са около 10 човека, а на СУ докторантите са 702.
То, затова Игнатов избута тоя нов закон, защото досега степените и званията, давани от НБУ не се признаваха НИКЪДЕ! Сега вече ще им ги признават и (както казах и на друго място във форума) всички чалга певици и мутри, ще станат "доктори" на НБУ, като си платят по 10000 лв.