Smoking Mirror написа:
само пора не е бил нов. и търговецът.
Хаха, била съм - ама с идиотския ник, още когато тук нямаше и 100 души. Какво ти 100, сега погледнах, в първите 70 съм, а 42-ма от тях нямат и едно мнение дори.
И понеже след няколко дни стават 4 години от "официалната" ми регистрация, се чудя дали да си кажа мнението - при условие, че то не би променило нищо.
Ама айде... Всяка година покрай КСК се появяват нови хора. Някои от тях са спамъри, които обаче скоро забравят за форума и отиват да си спамят другаде (често форумът, в който го правят, е без значение). Други остават.
Регистрират се и някакви хора, които търсят информация и, след като я получат, си отиват по пътя. Някои пък се зачитат и остават. А някаква част се оказват и качествени.
И стигаме до качеството. Кой го определя (да не решите да отговаряте

)? От това, което чета напоследък, се оформят групички, в които хората се смятат за "ценни" по някакъв критерий. Като в живота - кеф ти е, общуваш с тях. Не ти е кеф - игнорираш ги максимално (както правя аз). Разбира се, това последното е трудно, когато се почнат заяждания на дребно и прочее прояви на невъзможна за укриване липса на култура. Ето и онова, което наистина ме дразни - гоненето на потребители по всевъзможни теми (дори и "Какво ядете" - осъзнайте се, моля ви!!!

) единствено с цел заяждане чрез изопачаване на думи и системно коментиране на ценности у хора, които не познаваме.
Ей това ми се вижда качествено ново явление, а не съм отскоро тук. Обикновено има разни хора, които не харесват разни други хора - подрапат се малко, подрапат се, та спрат. И аз съм го правила - ама поумнях. Но това да "хейтваш" всичко и всички (освен онези, които също "хейтват" и ти пригласят, следвайки те във всички теми) - без причина, без аргументи, без да ги познаваш... Не е приятно. Не защото ми пречи персонално или предизвиква особена болка нейде из мене, но комбинацията от безподборна злоба и инат са разочароващи.
Едва ли някой ще го дочете до края - или ще открие нещо ново - но да си кажа, че за себе си решението съм го намерила. Отдавна спрях да чета дадени теми, някои не съм ги и отваряла, макар да имам категорично мнение по тях и да знам, че имам какво да кажа. Да го кажа, ама да има кой да слуша - а не да скача фанатично и да хапе, повтаряйки едно и също (без аргументи към него), след което да ме преследва дори и в спамърските теми, за да ми обяснява каква съм или не съм, без да ме е виждал. Уточнявам, че това не се е случвало с мен - но само и единствено защото опитът ме е научил на оня номер със свинете. Отдавна съм се отказала да се боря с тях. А вече не ми се гледа и сеир - отдавна спря да бъде забавно.
Въпрос на време е или конфликтите да утихнат, или все повече от потребителите, на които вече не им е забавно, да започнат да пишат все по-рядко и накрая да си отидат. Никога досега форумът не е бил толкова разочароващ (поне за мен) - иначе всяка година се пускат подобни теми. Проблеми е имало - нищо страшно, и в живота ги има - но толкова яростна и повсеместна (като присъствие в темите) злоба към хора, които не познаваме/те не помня да имало - поне не и концентрирана в толкова кратък период от време.
А, и последно - дразнят ли ме новите потребители? Мне, никак даже. Датата на регистрация съвсем не е определяща в това отношение. Критериите са други и ги "покриват" далеч не само "нови" потребители. Заслужили артисти - бол.