Ами ... не, не си прав.
С французи съм сядал на маса (най-малкото съпругата на братовчед ми е такава).Фактически всеки път, когато съм ходил до Франция и Белгия съм бил приеман като равен и не е имало предразсъдък спрямо мен.За Англия и Германия същото.Хората се отнасят с теб спрямо това, което покажеш.И от четерите континента, които съм посетил досега само на едно място са ме гледали с пренебрежение - в Сърбия.И нека да отговоря веднага на въпроса, който ще поставиш "Но ти не отиваш да им вземеш хляба , а си просто турист .. няма причина да те ненавиждат, нали ?" Ами, да, но част от семейството ми живее на тези места и не, не ги гледат като гадни имигранти, които им вземат работата, а всъщност ги приемат доста лесно.На Запад границите наистина паднаха с няколко нива, докато тук си служим със стара информация.
Между германци и французи има все още дрязги, но те са един отзвук на миналото ... не са огън, който гори с пълна сила.(да и за това съм разговарял с французи и германци) А за световните войни - разбира се, че ще подкрепят своята позиция, но това не им пречи да (говоря за масата, а не за изключенията, които присъстват) сядат на една маса като европейци - равни с равни
в момента.
Естествено аз говоря от свой личен опит и опита на хората около мен.Сигурно други хора имат друг опит.Тези, които берат мандарини в Испания примерно ги гледат с различен поглед , но тях и аз макар че са българи ще ги гледам пренебрежително.
И нека използвайки цитата на Монпасан "Да нападаш миролюбиви съседи е варварство, да защитаваш Отечеството си в нужда - свещен дълг" направя паралел с "Младежка офанзива". Думите "защитаваш" и "офанзива" .... ммм ?
kori, каза абсолютната истина.Факт.
П.С. Тези спорове не трябва да се водят по форуми и аз преставам.
Ако клуб "280" направи дискусия примерно с удоволствие ще дам цялостното си мнение по въпроса + аргументи.