Цитат:
Виж как в Европа измислиха да не подпомагат банки, които си раздават бонуси, например. Виж как Исландското правителство бързо стабилизира цялостното си положение като остави банките си да фалират.
Не знам дали осъзнаваш, че в случая набеждаваш за успешни мерки, които са равнозначни на повече пазар и по-малко държава.
Цитат:
перфектно развиващите се икономики на Естония, Ейре и Португалия, само защото били стриктно следвали свободоните пазарни принципи
Добре сега, защо трябва да пишеш глупости? Как в държави, в които се иззема 35-40% (че и повече) от дохода, които са в ЕС (следвателно в тях реално няма свободен пазар, защото в законодателните им системи са интегрирани хиляди малоумни регулации) и които се управляват от партии, които
практически са наляво от традиционното център-ляво и по икономически, и по социални въпроси, някога е имало свободен пазар?
Плюс това, не знам някой да е бил толкова малоумен, че да определя моделът конкретно на Португалия като перфектен. Където двете им основни партии са социалисти и социалдемократи. Ами са имали свободен пазар, нали
Цитат:
Дълг на държавата е да регулира всички обществени отношения
Посочи ми пример за европейско правителство от последните 20 години, което да е работило за интересите на гражданите на държавата си, а не за нечии други (и в случая дори нямам предвид толкова много свързаните бизнес интереси).
Цитат:
Все някак ще се избута и дано накрая да си заслужава парите, които съм дала.
Още отсега мога да ти спестя 4 безсмислени години и да ти кажа, че ако не извличаш сериозно лично удовлетворение от заниманията си с география, е безсмислено да записваш. Всъщност, дори и да ти е интересно, пак е безсмислено, защото сама можеш да научиш повече и при това с по-малко изхабени нерви с некадърни служители на СУ.