camel написа:
Къде намеси кравите и котките, когато аз не съм сравнявал човешкия организъм с някое конкретно животно.
Добре, щом искаш да пиша грамадни постове - нямам против.
1. Хищниците имат остри нокти, с които да разкъсват плячката - хората и тревопасните нямат.
2. Хищниците имат къси черва - хората и тревопасните животни имат дълги.
3. Хищниците имат остри предни резци - хората и тревопасните нямат. (добро сравнение направи при кравите, че единственото, което имали общо с човешките е, че не са остри - БИНГО. Нали не мислиш, че ги сравнявам 1 към 1, защото реално погледнато много малко тревопасни имат 100 % едни и същи зъби. Тук обаче говорим за pattern, защото един хищник се нуждае от остри зъби.)

4. Хищниците имат силна солна киселина в стомаха, която помага за разяждането на костите - хората и тревопасните имат същата киселина, но в пъти по-слаба.
5. Хищниците имат киселинна слюнка, а хората и тревопасните - алкална.
6. Стомашният тракт при хищниците е къс, от този при тревопасните и хората - много по-дълъг.
И не - намери кого да наричаш вегетарианец. Не съм вегетарианец и обичам всякакъв вид месо. И много мразя вегетарианци да се опитват да ме убеждават да спра да ям месо, когато аз не убеждавам тях да започнат да го правят. (щото видиш ли, те се чувствали много по-добре, откакто не консумирали месо - ами аз се чувствам супер добре като си го консумирам, при все, че наистина понякога е хубаво да изчистиш организма си за 2-3 седмици и да спреш месото, но да го спреш изцяло - нем).

Тонът ти е много язвителен, не знам защо. Използвах котката като пример за хищник и кравата като пример за тревопасно (защото ти каза "тревопасно", а не просто "растителноядно"). Не съм вегетарианец, нито веган. Никога не съм била и се надявам да не ми се налага да бъда. Тук и ти не уцели

.
1. Хищниците имат остри нокти, но те служат по-скоро за улавяне на плячката. Разкъсването става със зъбите. Кучешки зъби тревопасните нямат, само някои мъжки животни. Те служат за чупене на кости при същинските хищници. При човека са рудиментарни и функцията им е малко по-различна.
2. Разликата в дължината на червата е ЕЙ ТОЛКОВА ГОЛЯМА както между човека и тревопасното, така и между човека и хищника. Човекът и тревопасното имат по-дълги черва от тези на хищника, но тези на тревопасното са дори още по-дълги от човешките. Това, че и на двете са "по-дълги от на хищника" не е никаква база за адекватно заключение.
3. Сега пак зъбите. При човека резците служат за отхапване. Резците на котката виждал ли си ги колко са големи? Знаеш ли за какво служат?
4. Отиваме на солната киселина. Човешката е по-слаба от тази на хищника, но много по-силна от тази на кравата. Знаеш ли кой е хищникът с най-силна такава киселина? А знаеш ли, че този хищник изобщо няма зъби? Ама нито един!
5. Киселинността на слюнката при човека се влияе от възрастта. Ако за теб този показател е последна инстанция, значи според теб се раждаме тревопасни, а с възрастта ставаме хищници......
6. Стомашен тракт? WTF?!?!?!?!

Червата ги разискахме, предполагам, че само за стомаха става въпрос. Не може да поставяш човешкия и тревопасния под общ знаменател. Губим надпреварата с 4:1 в полза на преживните.
п.п.: Ти първи се заяде на една от любимите ми теми, сега ще си носиш последствията