Дата и час: 02 Апр 2026, 00:43

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 398 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: НБУ
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 15:48 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ей не ви разбирам честно. Все едно чета спор за Левски- ЦСКА или София- провинция. Нека се представя- Казвам се Габриела и съм първи курс филология в СУ. Исках да уча психология, но както се досещате, балът не ми стигна, и записах филология с идеята да се прехвърля. Е после разбрах че прехвърлянето е почти невъзможно... я отпуснат, я не 10-12 места за такива като мен от цялото уни и върви се бутай ако искаш. Скъсала съм се да уча за 1 изпит (на който съм скъсана вече втори път) и какво да ви кажа... СУ още повече ми падна в очите. Евала на преподавателите, със сигурност са много образовани и ерудирани, изчели са цели библиотеки. Ама такива комплексари има сред тях , че ум да ти зайде! Да, може семестъра да е 200 лева, ама и отношението към студента е такова и цялата система! Да, СУ носи аристократичен дух, има много традиции... но само това ще ми липсва. И да ви кажа, с гордо вдигната глава заявявам, че кандидатствам за НБУ- предпочитам да си плащам като поп, ама да съм зарината с възможности и удобства! И който иска да учи, може да учи навсякъде... разликата е там, че някъде те задължават да учиш много, а другаде сам си избираш колко и по какъв начин. Е аз обичам свободата и няма да съм роб на закостенели хора и разбирания! \\//

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 16:35 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
СУ носи аристократичен дух, колкото хората от Перник, носещи адидас го правят.

Спокойно, нищо не си пропуснала с психологията. Но като цяло си права. За това започвам второ висше в НБУ паралелно със СУ.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 16:39 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
а бе, от мнението на момичето разбрах само това: не минавам изпит - мразя СУ...
смешо ми стана :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 16:55 
В началото бе словото
Аватар

Неминаването на изпит беше черешката.. Не се държат с теб нормално, пълна бюрокрация, тромава система на вътрешна мобилност, неорганизираност, задължават те да изчиташ тонове ненужна литература, късат те на изпити ако не си зубър, а имаш по- раздвижено мислене и изобщо мноооого те подценяват! Извинете ама това няма да го търпя.. Няма да отварям темата за прословутото търпение на българите...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 17:11 
Аватар

От изброените от теб неща се съгласявам напълно за тромавата система. Аз също съм първи курс. Нямам проблеми с преподавателите досега.
Преди два дни изкарах 6 на изпита при преподавател от твоя факултет.

Можеш да имаш раздвижено мислене, но трябва и тоновете литература да се изчетат. :)

Ако искаш да учиш каквото искаш, решението е да се откажеш от висше образование и да се насочиш по-усилено към самообразование.

Има време, помисли си добре. Засега усещам само изнервеност заради "черешката".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 17:26 
Christian
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Темата все пак е за НБУ. Проблемите на другите университети на страна, аз в НБУ съм открил възможност да следвам собствен път. Възможностите не са безкрайни, а толерантността не е абсолютна, но поне моите преподаватели се радват на новаторски идеи. Това означава, че може да имаш 6 без да си изчел всичко по въпроса, но все пак нещо трябва да си прочел и да се позоваваш на факти в своите размишления, а не на фантазии. Така че, нещата са си балансирани, струва ми се.

Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 17:30 
В началото бе словото
Аватар

FightForFreedom написа:
Темата все пак е за НБУ. Проблемите на другите университети на страна, аз в НБУ съм открил възможност да следвам собствен път. Възможностите не са безкрайни, а толерантността не е абсолютна, но поне моите преподаватели се радват на новаторски идеи. Това означава, че може да имаш 6 без да си изчел всичко по въпроса, но все пак нещо трябва да си прочел и да се позоваваш на факти в своите размишления, а не на фантазии. Така че, нещата са си балансирани, струва ми се.

Разбира се, че няма нищо абсолютно като говорим за образование. И естествено, че не разсъждавам самоцелно без да се позовавам на факти.. просто мисля, че в НБУ имаш по-голямо поле за изява и повече свобода. ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 21:55 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
CoXx написа:
...просто мисля, че в НБУ имаш по-голямо поле за изява и повече свобода. ;)

Защо красивите момичета винаги са токова... Ценното в СУ не са нито "комлексираните" според теб проподаватели, нито голямата библиотека, нито по-скромната материална база, нито традициите, които има, нито възможностите за реализация с диплома от СУ...

Ценното в този уничерситет са хората, които учат тук. Може да отидеш в университет с пет пъти по-голям бюджет, с пет пъти по-голяма и модерна материална база, с пет пъти по-високо платени преподаватели, но това няма никакво значение, когато около теб ги няма хората, които само в СУ можеш да срещнеш. Когато се лишиш от това, за каква свобода и за каква изява въобще си говорим...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2010, 23:32 
В началото бе словото
Аватар

svetlio.varna написа:
Ценното в този уничерситет са хората, които учат тук. Може да отидеш в университет с пет пъти по-голям бюджет, с пет пъти по-голяма и модерна материална база, с пет пъти по-високо платени преподаватели, но това няма никакво значение, когато около теб ги няма хората, които само в СУ можеш да срещнеш. Когато се лишиш от това, за каква свобода и за каква изява въобще си говорим...

Първо са ми много интересни тези етикети. Не можеш да кажеш, че хората в СУ са еди-си-какви, и никъде другаде ги няма. Може голям процент от тях да са с по- високо IQ или да са по- земни като хора.. но мисля че ако искам да срещна такива индивиди, е ще ги срещна и в НБУ... който търси- намира.. пък и аз не съм искала да вляза във (който и да е) ВУЗ заради хората в него... Това не ми е определящият фактор. Да, не понасям мамини дечица ( каквито има доста в НБУ), но това ще го преодолея... пък и в курса ми в СУ не са никак малко, но мисля че вече опрях до проблема на младите поколения...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2010, 15:42 
Christian
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
НБУ е пълен с опортюнисти.

Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2010, 16:11 
Аватар

а бе можеше и по-иначе да ги наречеш, не толкова културно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

иначе
CoXx
всичко влияе на всичко
елементарно казано, но вярно
така че, важно е какви хора има в университета, в който искаш да учиш

аз предпочетох СУ, пред университета в моя град (ЮЗУ), именно защото вярвах, че в СУ ще има повече инициативни студенти
е, не се подлъгах :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2010, 16:21 
Форумен Чикатило

svetlio.varna написа:
CoXx написа:
...просто мисля, че в НБУ имаш по-голямо поле за изява и повече свобода. ;)

Защо красивите момичета винаги са токова... Ценното в СУ не са нито "комлексираните" според теб проподаватели, нито голямата библиотека, нито по-скромната материална база, нито традициите, които има, нито възможностите за реализация с диплома от СУ...

:lol:
Tрябва да направят ректората МОЛ, да не ви се пречкат лекторите, ами да се намирате свестните :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2010, 23:05 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
CoXx написа:
Може голям процент от тях да са с по- високо IQ или да са по- земни като хора.. но мисля че ако искам да срещна такива индивиди, е ще ги срещна и в НБУ... който търси- намира.. пък и аз не съм искала да вляза във (който и да е) ВУЗ заради хората в него... Това не ми е определящият фактор. Да, не понасям мамини дечица ( каквито има доста в НБУ), но това ще го преодолея... пък и в курса ми в СУ не са никак малко, но мисля че вече опрях до проблема на младите поколения...

Не ги разбирам тези безумни изказвания. Какво е обратното на "земен"? Какво са "мамини дечица"? Няма какво да преодоляваш, хората са си хора, където и да отидеш. Ще срещнеш страхотни колеги и преподаватели в НБУ, гарантирам, както в СУ ще срещнеш пълни малоумници. Възможностите в НБУ са много, много, но в крайна сметка са толкова, колкото си ги направиш, там поле за дейнот - бол.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2010, 12:33 
Форумен Чикатило

Jamesmagno написа:
CoXx написа:
Може голям процент от тях да са с по- високо IQ или да са по- земни като хора.. но мисля че ако искам да срещна такива индивиди, е ще ги срещна и в НБУ... който търси- намира.. пък и аз не съм искала да вляза във (който и да е) ВУЗ заради хората в него... Това не ми е определящият фактор. Да, не понасям мамини дечица ( каквито има доста в НБУ), но това ще го преодолея... пък и в курса ми в СУ не са никак малко, но мисля че вече опрях до проблема на младите поколения...

Не ги разбирам тези безумни изказвания. Какво е обратното на "земен"? Какво са "мамини дечица"? Няма какво да преодоляваш, хората са си хора, където и да отидеш. Ще срещнеш страхотни колеги и преподаватели в НБУ, гарантирам, както в СУ ще срещнеш пълни малоумници. Възможностите в НБУ са много, много, но в крайна сметка са толкова, колкото си ги направиш, там поле за дейнот - бол.

К**А ми Янко, поле за дейност... Кво е това, което не можеш да го направиш без университета? Кандидат-студентско турне?! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2010, 13:34 
В началото бе словото
Аватар

Jamesmagno написа:
Не ги разбирам тези безумни изказвания. Какво е обратното на "земен"? Какво са "мамини дечица"? Няма какво да преодоляваш, хората са си хора, където и да отидеш.

Кое не разбираш? Обратното на земен включва в себе си мамини дечица, защото повечето неземни хора са именно такива. Неземни защото "хвърчат", имат самочувствие без покритие, изцяло (или почти) изкривена ценностна система... и главната причина за това са парите( а не можеш да кажеш, че в НБУ има много бедни хора). И не казвам че всички, които имат много пари са неземни, но е факт, че е лесно да попаднеш в капана им (на парите). Както казах, засегнах доста наболял проблем на нашето време, но обърнах внимание на това, защото НБУ предизвиква бурни реакции у много хора, именно заради високите си такси и приема. А че хората са си хора си прав, как възприемам света си е мой проблем ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 398 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Следваща