Paschendale написа:
Baggins написа:
ОК...и какво следва от този факт? Че сме яката по-умни от "тъпите американци от европейци", но някак си историята ни прецаква, така ли?

Казах го вече - грешно място, грешно време. Просто изказвам факта, че ние сме стигнали края на феодалния строй няколко века преди останалите европейци, което се дължи на стратегическото място на което се намира България, залегналите в историята ни традиции и силната българщина която е поддържала духа на средностатистическия човек от онова време... А това че сме по-велики от останалите, няма да изпадам в подробности защото pora_e_priqtel тоя път ще си ме банне, но да, по-велики сме... Не си ли се замислял някога защо изобщо се казваме БългАРИЯ.... Арийска кръв тече във вените ни момко, просто ти още не си го осъзнал. След тоя пост ще има километрична опашка опитваща се да ме изкара психопат, но не можете да оспорите факта че сме велик народ...Края на феодалния строй далеч не сме го стигнали преди останалите европейци.Не зная това от къде го измисли.
Не, не сме по-велики от останалите. Както казва Хайне " Човечеството е арфа в ръцете на бог и всеки народ е отделен тон.Всяка култура е еднакво достойна и еднакво щастлива." Всеки народ има съответстващите му периоди.Били сме и велики , били сме и най-долните.... както са били и германците примерно.В момента (по мое мнение) сме по-можещи от останалите "по-развити нации" от нас , както вече казах защо, но това далеч не ни прави черешката на тортата.
Още повече, че националността в днешно време няма толкова голямо значение.
А как се спекулира с тази арийска кръв просто не е истина.Арийци сме, както и много други народи.Това не прави генотипа ни по-"успешен".Това е просто факт, който няма значение върху интелигентността и народопсихологията.
Но това, че по соц. време е изградено много повече, отколкото през последните 20 години - факт.Но сравнение ще можем да направим само и единствено, когато времето на "демокрация" се изравни с времето на "соцлиализъм" по продължителност.И е факт, че много от "сътворените" неща всъщност не са в полза на обществото, а точно обратното.
Пример "Кремиковци".
А и в момента с Феникс-а правим едно подобно социологическо проучване.Може когато го завършим, ако сме удовлетворени да направим темичка и тук.

Един съвет, бъдещ прависте - бягай далеч от тези националистически брътвежи.Веднъж влезеш ли в сектата, трудно ще те изкарат.А нещата, които се говорят в тези среди далеч не са най-обективните и верни

А България всъщност е "Балканското чудо" до влизането й в първата световна война.
А към твоя въпрос, който не беше зададен към мен, аз все пак ще ударя един отговор .... Да, доволен съм от демокрацията.Много.