Дата и час: 30 Мар 2026, 19:33

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 398 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: НБУ
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 13:02 
Christian
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Когато знаем, че създателят на НБУ нарича себе си "интелектуално готов за гъвкава идентичност", можем да разберем и колко ще държи на една или друга идеология, която някога е защитавал. Както казах, НБУ е пълен с опортюнисти, но това е хармонично със сменяемостта на някои от идеологическите предпоставки, довели до случването и протичането на това, което наричаме "българско частно висше образование". Това лошо ли е? Не мисля, че е лошо, защото възможностите студентът да променя университета, в който учи, предлагайки, искайки, протестирайки, са възможности, идеални за възпитаване на индивидуалистичен дух, с всичките му последствия, които не са нито само положителни, нито само отрицателни, но с времето търсим "златната среда" и именно благодарение на новаторския дух, имаме възможността да я открием и постигнем.

Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 14:50 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
svetlio.varna написа:
Zahariev, ти към кои се самоопределяш? :lol:

:lol: :lol:

ако се съди по оценките, сигурно съм натегач

:lol: :lol:

и да не забравя за нещо още по-"смешно" :lol: :lol:

Иво, а за теб НБУ трябва да е на високо ниво, защото има страхотна библиотека. :D

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 15:53 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 5 пъти.
FightForFreedom написа:
Когато знаем, че създателят на НБУ нарича себе си "интелектуално готов за гъвкава идентичност"

Ако се вярва на гръцките вестници, описващи времето когато Богданов е бил посланик в Гърция, може да кажем, че е проявил и гъвкава сексуална идентичност.
Особено ако става въпрос за нагаждане към млади момчета градинари в посолството... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 18:35 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
alter ego написа:
НБУ е особен вид ад, по моите наблюдения... Адът на измамата... :wink: Пълен е, защото в него има и неизмама... :roll:

Ами, хич не е ад. Направо си е рай! За студентите от НБУ, които познавам, животът е песен. Някои работят, други по цял ден ходят по кафета и молове, но и едните и други не се затормозяват с учене.

FightForFreedom написа:
...благодарение на новаторския дух...

Мда, да каните двамата архипалячовци Иван и Андрей, да ви изнасят лекции:

http://forum.nbu.bg/index.php?showtopic=7464

Много новаторско! Или може би вашият гей-патрон (Богданов) ги е поканил с някаква скрита цел? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 19:03 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Methuselah написа:
Факт, наистина :mrgreen: Затова own-ваме по състезания и олимпиади хахаха (и на пазара на труда, да не говорим за начуни постижения, че хората се депресират).
Друго си е като се изкаже camel rofl
Made my day :cheers:

П.П. Още по-яко е, че процентите не се сумират до 100 ахахахахах егаси joke-а

Момче, излез от своя свят на илюзии за превъзходството на СУ. Всъщност ако искаш си живей в него. Не ми дреме особено, даже ми е смешно. А за това превъзходство на пазара на труда.... :lol: А за олимпиадите все ще се намерят някои умни студенти от тия 0.1 %. Това не променя факта, че СУ запада с всяка поредна година. Ама ти си малък още....скоро ще го разбереш. :P И ще почваш да оунваш и други неща. :arrow:
А за процентите...не съм се и опитвал да ги изравнявам. Мога да броя до сто, все пак уча в СУ (така де...вече не уча). :mrgreen: А ако останалият процент (сметни си го), не ти е ясен, то той е съставен от зубрачи. :mrgreen:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 19:25 
Cthulhu fhtagn
Аватар

camel написа:
Ама ти си малък още....скоро ще го разбереш. :P И ще почваш да оунваш и други неща.

Разбирам, че нещата, които оунвам, въпреки че съм с 2 години по-малък от теб, те карат да се чувстваш някак неуспял, но не е необходимо да се излагаш пред всички.
Ако държиш да се храним персонално - дай да го правим на ЛС, а тук вземи да защитиш тезата си с някое твърдение по-сериозно от това за 0,1% умни студенти в СУ.
Ето, например, аз си направих труда преди няколко поста да ви извадя резултати от състезания и олимпиади в сферата на точните науки, където СУ е абсолютен фаворит, но не получих адекватен отговор.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 19:53 
Christian
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
В защита на НБУ ще дам един цитат от Даскала (Камен Донев): "Не че нямаме чукове и триони, и.. и не че примерно сме бедни, да кажеш, да не можем да си отворим две врати. Не."

Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 21:14 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
вечен студент написа:
Ами, хич не е ад. Направо си е рай! За студентите от НБУ, които познавам, животът е песен. Някои работят, други по цял ден ходят по кафета и молове, но и едните и други не се затормозяват с учене. :

Това е то Адът в университетското образование - илюзията за него..
А под "гъвкавата идентичност" си мисля и за тази на онзи унгарски евреин Шорш, който даде основните пари за него. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 00:29 
The Sound of Victory
Аватар

вечен студент написа:
alter ego написа:
НБУ е особен вид ад, по моите наблюдения... Адът на измамата... :wink: Пълен е, защото в него има и неизмама... :roll:

Ами, хич не е ад. Направо си е рай! За студентите от НБУ, които познавам, животът е песен. Някои работят, други по цял ден ходят по кафета и молове, но и едните и други не се затормозяват с учене.

Затормозяването с учене е показател за успехи ? Всъщност да създадеш специалист може да се случи и без някой да се затормозява и да изживява ада, които ние студентите от държавни университети изживяваме доста често. И не искам да забравяш, че не всички специалности са свързани с наука и с четенето на поголовни количества книги. Хубаво е да говориш само за това, от което ти разбираш, но не и за нещата, "като цяло". И за да не се изкара, че казвам, колко е хубаво да не се чете, пояснявам, че имам предвид - има специалности, които имат съвсем различна насока и човек няма нужда да се напъва кой знае колко , особено ако има някоя и друга мозъчна гънка в повече.

Всичките ми приятели, които учат в Англия и Холандия в далеч по-престижни университети също не са се затормозили.Изкарват си доста лежерно и си учат съвсем нормално. И там се действа на принципа на НБУ доста често ... на хората им пращат нещата по интернет или имат задължително лаптоп. В СУ ходя с лаптоп да си записвам и преподавателите ме гледат, като природно изкопаемо и недоумяват какво се случва. Вярно е, че 20ти век си има харизматичните страни, но ....

Аз днес примерно имах изпит, който трая 8 часа, а можеше спокойно да бъде проведен за максимум 2. Няма смисъл да плюем по чуждото, защото нашето не си е на място. :wink:

И за да не се разбира погрешно също ще поясня, че не съм най-големия фен на НБУ. Просто състоянието на СУ е плачевно и да обясняваме на който и да е друг колко е зле е абсурдно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 09:18 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Аве, Захариев, какъв ад? Самият ти каза в 1 курс, че не си барнал да учиш, а си изкарал шестиците. Моля ти се, мисли преди да пишеш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 09:26 
The Sound of Victory
Аватар

Защото първи семестър ми сложиха три изпита, а втори - 8 + теренна практика. Това нормално ли е ? ;)

Наскоро на един приятел, който учи право му се случи друг абсурд. Оказа се, че не съществува в университета.

Хубаво е и ти да мислиш, преди да пишеш. Фактически не знаеш всичко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 10:35 
Форумен Чикатило

Zahariev написа:
вечен студент написа:
И за да не се разбира погрешно също ще поясня, че не съм най-големия фен на НБУ. Просто състоянието на СУ е плачевно и да обясняваме на който и да е друг колко е зле е абсурдно.

И НбУ трябва да се плюе, и СУ...Въобще като чуя изречение от типа "Който иска да учи, ще научи" и се сещам за университета гугъл и неговата 25лв такса на месец.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 13:44 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Zahariev написа:
Защото първи семестър ми сложиха три изпита, а втори - 8 + теренна практика. Това нормално ли е ? ;)

Наскоро на един приятел, който учи право му се случи друг абсурд. Оказа се, че не съществува в университета.

Хубаво е и ти да мислиш, преди да пишеш. Фактически не знаеш всичко.

Тва може да се случи както в частен, така и в държавен ВУЗ. И аз не съм от най-доволните в СУ, но не смятам, че НБУ може да ми предложи повече, това е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 13:50 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Призовавам всички многообични потребители да успокоят малко топката и да не се заяждат с ближния :angel5:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2010, 17:42 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Methuselah написа:
camel написа:
Ама ти си малък още....скоро ще го разбереш. :P И ще почваш да оунваш и други неща.

Разбирам, че нещата, които оунвам, въпреки че съм с 2 години по-малък от теб, те карат да се чувстваш някак неуспял, но не е необходимо да се излагаш пред всички.
Ако държиш да се храним персонално - дай да го правим на ЛС, а тук вземи да защитиш тезата си с някое твърдение по-сериозно от това за 0,1% умни студенти в СУ.
Ето, например, аз си направих труда преди няколко поста да ви извадя резултати от състезания и олимпиади в сферата на точните науки, където СУ е абсолютен фаворит, но не получих адекватен отговор.

Нямам идея какви неща си оунвал. Ама никаква. :D Не се чувствам неуспял. Чувствам, че съм загубил 4 години в СУ...а само като си помисля, че едно време исках да уча извън България, но накрая си казах: "айде, СУ е добър университет".

Аз не храня никого. Просто сляпото защитаване на СУ, при положение, че неговото пропадане е повече от очевадно, не ми се нрави. За НБУ не мога да кажа нищо. Не съм учил там. :roll:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 398 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Следваща