|
За мен смисълът на живота може би има нещо общо с импулсите, които излъчва човек през живота си. Да развиваш това, което имаш, за да бъдеш полезен на себе си и най-вече на другите. Помагайки, вършейки добри дела, можеш да повлияеш на хората, които срещаш по пътя си. По пътя към себепознанието, според мен, изживяваме най-различни неща и срещаме хора, които по един или друг начин, могат да ни окажат влияние и да ни послужат като огледало, ако намерим нужната нагласа за това. Има хора през моя живот, които съм срещал закратко, но техният пример ме е накарал да се замисля и добрините, които съм виждал, че сътворяват, са ме обнадеждавали и са ми вдъхвали сили да продължа напред. Иска ми се да мога да сторя същото за останалите - максимално много за времето, което имам на тази земя. Вярвам, че трябва да се уважаваме и когато не си отдаваме нужното уважение ставаме ограничени. А светът е голям и толкова интересен. Винаги съм се старал да бъда възможно най-коректен в отношенията ми с хората, особено с тези, които срещам за пръв път. Никога не съм се държал зле с хора, които не познавам и ако някога въобще се държа зле с някого - то е доста рядко и си има конкретна причина. Така е тук във форума, така е и навън - където и да ме срещнете. Нямам никакво намерение да правя сеир, така че съжалявам. Просто реагирам остро на едно непровокирано заядливо високомерие, което долових, че е насочено към мен от човек, с когото не се познавам. Всеки има право да говори каквото си иска де... Просто е изключително тъпо да се държиш по такъв начин, според мен, и се чувствам донякъде разочарован, защото на този човек съм му чел някой друг коментар и ми е допаднал и ми е направил впечатление, че не е тъп. Хората не мога да ги променя - аз и не искам. Не обичам да си мълча, когато имам нещо да кажа в такива ситуации и повярвайте ми, въобще не спада това в графата с нещата, за които ми дреме къде ще се състоят, нито на кого ще го кажа.
_________________ Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
|