Boromir написа:
Охо, ама ти пак си вириш гагата, Захариев? Браво, браво. Само да отбележа, че като се ядеше с мене няколко страници по-преди, ми цитираше някакви анонимни "субстантивисти в стопанска антропология" с цел да ме обориш, мигар техните работи са извечни и непогрешими. Сега steamer цитирира специалист в материята със съответни данни, но това за тебе не е валидно. Аз живея в същото цитирано немултикултурално общество и ти го казвам и доказвам, но и това не е валидно според тебе. Тоест излиза, че само когато ти метнеш някакво тип "ми той някой някога някъде е казал нещо" твърдение да виси във въздуха като грипен вирус, ние сме длъжни да ти ръкопляскаме. А когато 6 страници ти се привеждат доводи как позицията ти не я бива, ти го изкарваш на скудоумно заяждане или на палави шегички като горната.
Убеден съм, че steamer може сам да защити позицията си (тия данни за Токио в неговия пост не ги знаех, интересни са ми. Осбено предвид, че в идиличния град, в който живея, смятат Токио за някакво страшилище), но просто за пореден път ми стана забавно колко неуместни са подмятанията ти.
Мисля, че имаш проблем. Обърни се за помощ към хората, които могат да го решат. Никой не е виновен за това, че не можеш да си изкараш главата от задника. Не мога да оборя фактите за Мсат и Мишо Шамара. На steamer пък не мога да оборя, нито един факт. Те всички са много силни и верни, особено, когато се има предвид, че моите субстантивисти и примери не струват нищо. Знаеш, че книги в защита на мултикултурализма има и нищо не пречи да цитирам фактите от някоя подобна книга, както и да се разровя в нета за статистики, оборващи негативното му влияние. Естествено, че няма да го направя, защото знам, че колкото вашите факти впечатляват мен, толкова и моите ще впечатлят вас. Тоест, това би било загубено време, както за противниците на мултикултурализма, така и за мен самия.
Къде казах, че тези данни не са верни?

Те тези подмятания са неуместни за тези, които не ги разбират. Статистики много, но причините за дадени данни не винаги влизат в обхвата на нашата тема.

Надявам се да асимилираш това изречение. Обществата не могат да се разглеждат под общи знаменатели, защото културата, която е "доминантна" в тях е различна. Всяка доминантна култура възприема вмешателството в работата й по разичен начин.