renesanz написа:
аз мисля,че хората и животните имат равни права и хората като (уж) мислещи същества би следвало да се съобразяват и да се грижат за животните. животни,които застрашават обществото (болни) трябва да се прибират в приюти и ако е наложително да се приспиват. не мисля,че е честно да се кастрират бездомните кучета,мисля,че трябва да им се направи дом,в който да се грижат за тях (не клетки с размери 1х1м) мисля,че и котките,които в Пловдив са хиляди,трябва да имат приют. под приют имам предвид прилично и подходящо място с добри условия за живот.
а относно всички животни,които обитават ненаселените райони-това е тяхна територия и убиването им трябва да бъде забранено със закон (който да се спазва) и човек да си носи отговорността. мисля,че трябва да има и закон,който да забранява изхвърлянето на здрави домашни животни,да се въведат специални безплатни прегледи при ветеринари и да има по-добри условия в развъдниците и зоо магазините.

Ако това стане някога, искам да съм куче. Не било честно да се кастрират? Кое не му е честното? Мен ако питате, най-добре да ги прибират някъде пък после да става, каквото ще. Кастрирани или не, пак нямат място на улицата. Едно в двора до нас преди всяка сутрин ме будеше с лаене. Идеше ми да му светя маслото, кат ме дигне в 7.00, ама явно някой друг също така се е будил, защото кучето вече не е дразнител. Има и случаи, когато на бездомни кучета някакви баби им слагат каишки, все едно са нечии, за да не ги съберат да ги откарат, където им е мястото. Това не го разбирам. Тяхна територия - стига бе!