Boromir написа:
А абортът - еми то всеки зародиш е жив, така че реално си е убийство. Затова трябва да се мисли.
Цитирам относително селективно, за което се извинявам, но смятам, че това трябва да се болдне.
...
Вероятно това е въпрос на личен избор, но за мен абортът Е убийство, без значение в коя седмица от бременността е извършен - точно заради цитираната част от написаното от Боромир. В интерес на истината, не мога да повярвам, че отново има подобна тема, но точно по нея не мога да замълча. Щом си достатъчно голям, за да правиш секс, трябва да си достатъчно голям, за да си носиш последствията - и е някак твърде детско да вдигнеш ръце и да кажеш "ама то не е живо, колко му е да се оттърва от него".
Мда. Само дето е живо. И какво правим тогава - залъгваме се, че не сме достатъчно големи/зрели и пр., за да гледаме деца и не бихме му осигурили достатъчно висок стандарт. А как става така, че в същото време сме достатъчно големи/зрели да правим секс?

Тая връзка винаги ми е била крайно неясна.
Накратко: секс - само с презерватив, докато не се реши единодушно, че можете да си гледате и детенце. При продължителна връзка и преценен риск - и противозачатъчни. Аборт - само при доказани генетични аномалии, които биха влошили драстично качеството на живот на детето (тук ми е ясно, че ще ме контрирате с идеята, че пак е убийство - но ако мога да избирам дали да лиша детето си от възможността да изживее 3 или 30 непълноценни/изпълнени с болка/страдание години, то да - ще извърша този грях и по-скоро ще го нося на собствената си съвест, отколкото да го обрека на страдание). Аборт (евентуално) - и при изнасилване (но се надявам да не се налага да мисля за това, защото решението би било трудно). Иначе - не. Достатъчно голяма съм, за да знам, че за убийство с идея да бъде заличена собствената ми/ни глупост, няма смекчаващи вината обстоятелства. А и презервативите са си съвсем достъпни - и има хапчета за гафове, макар да не трябва да се прекалява с тях.
...
Колкото до познатите - има момиче, което будеше искрено възхищение у мен. Разбрах, че преди време е направила аборт. Е, опитах да запазя отношението си към нея, но колкото пъти я видя, се сещам първо за това - и ми става гадно, гадно...

Едит: Смоуки, по всички, зададени от теб въпроси, свързани с телесни повреди и т.н.т. - убийство. Чрез подобен акт ти прекъсваш живот, който вече съществува - да, не навън, а в майката, но все пак съществува. Става дума за плод, който без подобна "намеса" ще започне своя живот след месеци.
Разбира се, съществува риск от спонтанен аборт, но съществува и риск да бъдеш блъснат от кола още утре (така де, разбра ме - ама се пази, все пак). Това означава ли, че ако някой те убие тази нощ, ще може да използва този аргумент в своя защита в съда?