Kristo написа:
1. Престъплението "убийство" се отнася само за хора, чл 115-116 НК
Да, престъплението. В официален разговор в съда, ако човек е отрепал кучето на съседа си, изразът "той е убил кучето" не се ли употребява? Прочети пак това:
Аз написа:
А съвсем отделен въпрос е това, правилно и/или оправдано ли е то.
Kristo написа:
2. Бременната не казва "я ритнах", защото в подсъзнанието думата "ритам" се възприема като действие с краката и. Тоест за нея "я ритнах" ще значи ако е ритнала с крак. Това, че казва "бебето ритна" е от удобство.
Това очевидно го мислиш в движение и няма никаква научна, а следователно аргументативна стойност.
Kristo написа:
според МЕН, чак като се роди и получи ИМЕ, което да е регистрирано като негово рожденно, тогава става жив човек.
Значи, ако застрелям човек, който няма име и не е регистриран никъде, не извършвам убийство? 'Ми не е така.
Kristo написа:
(Ще ти дам обратния пример на твоя - ако запалиш банка, съхраняваща замразена сперма и яйцеклетки, това масово убийство ли е? )
Въпросът е интересен и звучи добре, но не е. Правя разлика, както и повечето хора, между сперматозоид и човешки плод, почти готов за раждане. Има някаква неопределена граница, когато боравим с биология. Ако отговоря с "да" на въпроса ти, то почесването също би било убийство, защото убивам клетки, "живеещи" в и съставляващи тъканите ми.
Kristo написа:
И колкото до умишленото прекратяване на живота - всичко си има мотив. Щом е умишлено, значи е направено с цел. Целта не винаги може да е лоша. Въпрос на ценностна система, ако жената е преценила, че има нещо по-важно за нея от това да роди детето, кои сме ние да и размахваме пръст?
Пак виж това:
Аз написа:
А съвсем отделен въпрос е това, правилно и/или оправдано ли е то.

MidwinterSun написа:
ти каза, че подбудите са въпрос, който не би трябвало да е от значение - и аз те парирах, че това не е така.
А после аз ти обясних, че очевидно не си права,
защото.