alter ego написа:
Да не са по-виновни от мутрите, които пребиват други, или от полицейското насилие? Или от протестиращите против кучката Мими, но не и в подкрепа на нахапаното до смърт дете?
Според мен са по-виновни. Айде, мутрите не мога да ги оправдая, но те поне обикновено пребиват, когато някой им застраши интереса. Полицейското насилие е кофти нещо, но то рядко се упражнява върху случайни хора - обикновено е върху лумпени като онези, които олайнениха протеста на 14 януари 2009 г. Протестиращите против кучката Мими (по-точно срещу тоя идиот, дето я накълца) поне не са пребили никого.
alter ego написа:
Не им ли навират навсякъде най-идиотски примери за подражание - чрез т.нар. "култура" - филми, книги, телевизия?
Ами на мен ми навират същите примери. Аз как така не пребивам случайни хора по улиците? Как така повечето хора не го правят? Това си е чисто и просто антисоциално поведение, а щом тази измет не иска да спазва правилата на обществото, има две решения - да се вдигне и да си направи комуна по свой образ и подобие някъде по чукарите, или да търка наровете в дранголника.
alter ego написа:
А с какво войнстващите крайни индивидуалисти, нихилисти и "прочие сволоч", запълващи преса и ефир с агресивно осъждане на всички инакомислещи са по-добри? Кое ги прави по-приемливи? Това, че проявяват агресията си вербално, а не с действие?
Най-малкото това.
Колкото до решението на проблема - имам нещо предвид. Тази сган разбира само от езика на силата. В такъв случай с нея трябва да се общува на този език, докато не се вразуми. Направете ме вътрешен министър и на първия мач, на който феновете се опитат да направят меле, полицията ще им хвърли такъв брутален пердах, че да не смеят да си помислят повече да надигат глас. Също може да ги преведат с вериги през централните улици, така че хората да ги замерят с домати. А скинхед-групичките ще се разследват с няколко степени по-нагоре в подредбата на приоритетите на полицията, тъй като са далеч по-опасни от джебчиите на Лъвов мост например.
Т'ва е. Бой и публично унижение, за да не иска никой да стане като тях.
Имам ли вашата подкрепа?