Дата и час: 18 Яну 2026, 21:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: За тарикатщините на мобилните оператори (и не само)
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2010, 10:51 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Идеята ми дойде, когато през последния месец наблюдавах сериозно набъбналата си сметка при почти нулево ниво на разговори. За това, че мобилните оператори ни лъжат и ни надписват сметките - ясно е. Ужасно много фирми, доставящи определени услуги, постъпват по идентичен начин с клиентите си. В подобни случаи човек може да сезира Комисията за защита на потребителите и да се надява оттам да изпадне нещо.

Темата ми засяга по-скоро онези изцяло легални похвати, чрез които операторите разчитат на невниманието и несъобразителността на абонатите си, за да може те да допускат грешки и после да ръсят пари в джобовете на корпорациите. Аз като клиент на Мтел и на Лууп мога да споделя опита си конкретно с тях като една малка червена удивителна за останалите.

На първо време, въпреки че всички казват, че когато човек слага подписа си под нещо, трябва да си направи труда старателно да изчете въпросното нещо - колко от нас всъщност го правят? Договорите на Мтел имат клауза, според която при изтичане на договора ви, същият се подновява автоматично за една година, така че дори да поискате да го прекратите, ще дължите неустойки. Разбира се, можете да преминете на нов тарифен план или да преподпишете стария - Мтел това не ги притеснява, но не можете да прекратите предварително.

Също така, човек трябва да е особено внимателен, когато при подписване на нов договор получава промоционална отстъпка за някаква услуга - например, аз ползвам безплатен Водафон Лайв за една година. Трябваха ми две месечни фактури, за да осъзная, че сметката ми набъбва от Водафон Лайв пакета, който Мтел са ми включили - а на края приспадат цената му като отстъпка. Дребната подробност в случая е, че след като изтече тази една година, пакетът си остава активен, защото се подновява автоматично всеки месец и трябва да се усетите навреме да го деактивирате. Тъй като Лууп това лято имат страхотни оферти и доста хора подписаха и преподписаха с тях, включително и от форума - опичайте си акъла ;)

Това е от мен. Ако някой друг има опит с други оператори и други доставчици на услуги - интернет, кабелна, каквото се сетите, споделяйте, за да се учим взаимно от опита си.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: За тарикатщините на мобилните оператори (и не само)
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2010, 10:58 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
миналата година доволно се опарих та за тази си знаех :lol: .. когато преподписваш договор /глобул/ номерата които си вкарал в група за безплатни минути се затриват
това с автоматичното подновяване .. чувал съм за хора които отиват да заявят желание но ги размотават за да изтърват срока .. сега не можело .. твърде рано било .. нещо не работело нямало как и подобни

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2010, 11:03 
лейди британска котка
Аватар

Мда, това с номерата с безплатни минути важи и за Мтел - само че при мен човекът си ме пита кои номера искам да ми бъдат въведени и дали да са същите като преди, така че не ми е направило впечатление.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2010, 12:14 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
на фона на другите два оператора, който нямат никаква грижа към клиентите си,
мтел е най-добрият оператор в бг, и винаги ще остане на първо място,
лично мнение, знам че много може да се спори по темата :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2010, 12:22 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
santoria написа:
на фона на другите два оператора, който нямат никаква грижа към клиентите си,
мтел е най-добрият оператор в бг, и винаги ще остане на първо място,
лично мнение, знам че много може да се спори по темата :flower:

Ха-ха, определено много може да се спори :lol: Грижата към клиентите се изразява в следното при всички оператори - да може да ти измъкнат колкото се може повече пари по най-елегантния начин :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2010, 15:01 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Ам аз имах договор с Гл'бул до скоро и щеше да се поднови автоматично - просто издебнах точния момент и си го прекратих по телефона и край с тва... Въпрос на самоуправство е...

Иначе гледам, тва е първия пост у форома, спонсориран от Глобул... даже Силвия си е мацнала ника в глобулско-зелено.... егаси, всичко е за продан вече...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2010, 18:28 
Форумен екстремист
Аватар

Благодарил (а): 55 пъти.
е за туй съм си на ваучер (и като и не говоря много ), та да скъсам с тъпаците от глобул по всяко едно време :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2010, 15:05 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Хайде и а да се отчета за моите любимци от Глобул. Наскоро сменяхме собственост на договор и след три дена ми пристигна първата фактура на стойност 20 лева, от които аз знаех за около 2-3 текуща сметка. Оказа се, че таксата за услугата е 10 лева без ДДС, но това не се упоменава в договора и никой от служителите не го казва. А освен това за тези три дена ми се начислява пълната месечна такса от 5 (в случая) лева, а не пропорционално, както е с безплатните минути и другите бенефити изобщо.

Регионално развитие и политика

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2010, 19:26 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Аз наскоро минах към договор на Виваком - всичко супер, докато не дойде първата фактура. Какво се оказа - всички сметки имали някакъв 'лимит' (размера варира според плана), който не може да се премахне, а само може да се измести, като се внесат повече пари в сметката (води се, че се приспадат после). Прочетох си договора до последната запетайка - не пишеше за никакъв лимит. Прерових и сайта им - никакъв лимит! Да не говоря, че като подписвах договора, естествено че не ми споменаха за никакъв лимит.... Както и да е. Освен това в началото като подписвах ми искаха да предплатя още 30лв плюс там колкото е стартовия пакет и казаха, че след първата фактура ще ми ги приспаднат. Окей, стартовия пакет ми го приспаднаха, но въпросните 30лв не. Чакам аз, месец два, все още ги няма никакви. Звъннах им един телефон, казват ми, че между трета и шеста фактура ще ми ги приспаднат. Егати............... Само гледат откъде да изкрънкат още кинти.

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 20:15 
падна Маца в каца
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Заради споменатото вече "нулиране" на преференциалните номера след автоматичното подновяване на договора се сблъсках с неприятната ситуация да чукна месечния си лимит на сметката. М-*ел.
При други пък изумително пълният текст на общите условия се намира на уебсайтът им, нежели на хартиения документ, който се подписва или пък се поставя изискване прекратяването на договора да става в офиса по сключването му - все актуални примери от практиката на ВАС, който ги квалифицира като "агресивна търговска практика". Да не говорим, че винаги Неограничен****** означава нещо друго под линия.
Друго: в договора си отметнах "НЕ" в графата "Желаете ли да получавате информция чрез СМС за промоции и отстъпки", но разбира се, получавам на общо основание реклами, все в момент, когато със свито сърце чакам нечие съобщение :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 20:34 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Била съм и на трита оператора и определено от глобул съм най-доволна. Единственото предимство на Мтел за мен е по-големият обхват.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 20:43 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Аз се опарих доволно от Лооп-ския пакет на Мтел.
Има ли месечна такса?
- Не.
Има ли нещо,което трябва да платя накрая на месеца?
- Не
Е как така ми давата безплатен пакет?
-Еми понеже сте до 26 години,ала бала и т.н.

Ок,подписах го,понеже и бързах,а знаете колко са досадни!
Никога повече няма да стъпя и да си купя нещо от Хенди!
Пазете се,че да не горите така като мене.
Сега 2 години всеки месец по 5 лв. за телефон,който не ползвам ...
Писах им 5 страници ръкописна молба и ми отговориха в едно изречение.
Ама да не си мислите,че е само Мтел. И другите оператори са същите.
България с най-високите цени за разговори в ЕС ... Смешна история.

П.С. Иначе една голяма сладурана онзи ден в Мтел ми поднови договора 10 дена преди да изтече,предложи ми телефон на доста прилична цена,спомена ми за добавянето на новите номера и нямаше никакви увъртания.За първи път ми се случва,а съм им клиент от 5 години и нагоре. Проблема е,че трябва всеки път да е така,а не да разчиташ на късмет да ти се падне готин служител.

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 20:47 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Аз с тоя Лууп май извадих късмет, след като ме пребаха. Не го плащах известно време ,докато не ми дойде предизвестието, че ще ме цакат 90 лева или нещо от тоя род. Платих го, април месец, а от тогава насам не ми излизат месечните такси за луупа. Което е добре, изобщо не го ползвам и не смятам да се обаждам, "защо не ми излизат месечни такси". Всеки път като плащам мтелския номер, се обаждам и за лупския и от няколко месеца получавам доволното "нямате месечна сметка".

Между другото, някой да са му звъняли от Офис1 наскоро? Обадиха ми се от един определен магазин, дето съм плащал 2-3 пъти и викат "имаме специална оферта за вас, елате в магазина да я чуете". Казах, че ще дойда, ама за момента нямам намерение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 21:08 
лейди британска котка
Аватар

Гого, това с Лууп е заради минималното месечно потребление. Такса де факто нямаш. Само че те доста го рекламираха, повечето хора знаят какво значи и какво представлява.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 21:28 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
MidwinterSun написа:
Гого, това с Лууп е заради минималното месечно потребление. Такса де факто нямаш. Само че те доста го рекламираха, повечето хора знаят какво значи и какво представлява.

Е да ... впоследствие го разбрах,но според "пича" в магазина никакви пари не трябваше да давам.
Докато не ми излезе и на мен фактура като на Фийби - 90 лв. за да покрия оставащата сума от договора.А аз телевизия не гледам много,а реклами съвсем.
И на мен спряха да ми идват по едно време неплатени фактури и т.н. ,но по-добре всичко да си е чисто,да не се чудя какво става и да проверявам и т.н.
Чудих се,чудих се и реших да си ги плащам тея 5 лв. на месец и да си званя поне да ги използвам. Определено не ми се мъкне 2-ри гсм,но не ми иска за едни 100-тина лв. после да се занимавам с М-тел и какво ли още не ... А да,плюс това имаше вероятност да ми спрат основния GSM,а без него съм заникъде ... най-важните ми хора са на Мтел и няма как.

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща