Дата и час: 31 Мар 2026, 03:33

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2007, 08:02 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ямапи не ме касае ...
Гакт е уникален ,тиия останалите просто бледнеят пред него ,и като класа и като изпълнения .

Цитат:
А иначе в YouTube има сцена от филм с участието на Ямапи, където той играе съвсем гол - още една причина да е по-модерен от Гакт.

Хм, аз в сряда също ще се разкарвам гол на прегледа при военните ,ако това е критерия ти за ''модерен '' ...

Начи повишителни ,еми по Френски ще се ходи ...
По Бел няма как повече да е 5.8 .
Все пак миналата година минималния бал е бил 27.5 ,това ми дава известни надежди ,но без повишителен няма май да се оправя ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2007, 09:00 
Реалист

Jubei написа:
Ямапи не ме касае ...
Гакт е уникален ,тиия останалите просто бледнеят пред него ,и като класа и като изпълнения .

Въпрос на вкус. На мен и двамата са ми ужасно противни. Харесвам друг тип японски певци. :wink:
Не знаех, че още има военни комисии - нали уж казармата приключи?...
Значи, има един номер, ако кандидатстваш с език, различен от английски (напр. френски, немски, испански, руски), шансове ти са определено по-големи. Просто защото там бройката на държащите изпита е пренебрежително малка и критериите са различни. А ти впрочем можеш да кандидатстваш и с английски, и с френски за по-сигурно - нищо не ти пречи, ще дадеш по-високата оценка за бала.
Отделно има и олимпиади, например по руски, където отличниците влизат директно без изпит.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Фев 2007, 15:16 
Пишете, о, братя

Александър,хайде да ни разкажеш нещо от Япония...ако искаш?впечатления,случки,гафове?каквото се сетиш?плззззз

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2007, 09:58 
В началото бе словото
Аватар

Мерси за съвета на Александърчо ...
Ще пробвам и с френски ,но да призная по английски съм по-добре подкован .Казваш че критериите не са такива ,но пък граматиката на езика и правописа не са като на английски .

Та сега на въпроса с книжката ...

Смисъл ако не ме приемат редовно ,май кариерата ми ще приключи .Няма японски ,ще трее нещо друго да се търси .
Най-вероятно в Търново.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2007, 12:03 
Пишете, о, братя

книжките са на издателство 'Просвета',автори-Б.Алексиева,К. Рангелова и т.н.
Успех

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2007, 17:52 
Реалист

Jubei написа:
Хм, аз в сряда също ще се разкарвам гол на прегледа при военните ,ако това е критерия ти за ''модерен '' ...

Мерси за съвета на Александърчо

Не знам с тази ирония към каква Япония си се запътил. :? Специално в японистиката такова отношение не се толерира, особено към хора, от които искаш съвет за спасяване на "кариерата ти" (и които ти го дават).
В Търново също не е лошо - там даже учат и английски, заедно с японски. И там ме бяха приели, но си спомням, че на изпита изкарах по-малко отколкото в Софийския... не знам защо, нещо в Търново по-труден ми се видя изпита. Впрочем, малко е различен като структура; има книжка и за Търновския изпит, потърси я.

eli_girl написа:
Александър,хайде да ни разкажеш нещо от Япония...ако искаш?впечатления,случки,гафове?каквото се сетиш?плззззз

Що бе, бате ви Петко не ви ли разказва? :P :P
Аз мога да кажа, че съм дълбоко влюбен в Токио - уникален град! :D А навярно Петко и Бени за Кансай агитират. :lol: То не са само те; още от първи курс на япониста му се втълпява, че в Кансай е "най-куул" и когато дойде време да избира, той даже не знае какви други места има. На мен лично в Кансай не ми хареса, не заменям Токио за нищо. Е, може да се поспори за Хоккайдо, там също е страшно хубаво. В Токио само с едно нещо не може да се свикне (поне аз) - ужасният кич и "фйешънчетата" по улиците - няма такива гъзета и циганьори по целия свят. Една разходка из Хараджуку например ти убива всичкото чувство за естетика. :lol:
Само дето университетът ми е слаб, и много съм назаднал по японски, в ЦИЕК бях далеч по-добре. Изобщо, радвайте се, докато сте там, щото тука образователната им система като цяло няма да ви хареса, а състудентите (другите чужденци от Европа, Америка, Азия) са тотално зле - в другите държави японистиката не е елитна и не се влиза с висок успех (акъл). Аз затова повече съм го ударил на туризъм, вместо да уча много - обикалям града и страната, ходя на театър, на концерти, по музеи. Че и държавата ми плаща. :lol: :lol: И вас ви съветвам същото - ученето е в ЦИЕК, тука е за да гледаш интересни работи, не да висиш по библиотеките. Е, има и немалко неприятни неща, но сега ги спестявам, може да разкажа, като се върна. :wink:
А аз чух, че ще правите пиеса за Бункасая - много похвално! И ние миналата година що театър играхме... Догодина пак ще набирам хора за пиеса. :)
Поздрави на целия ти курс!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2007, 19:03 
В началото бе словото
Аватар

Нещо те притеснява в обръщението ми ли ?
Може би трябваше да кажа ''Саше '' ,може би наистина това трябваше да кажа ... :roll:

Цитат:
А иначе в YouTube има сцена от филм с участието на Ямапи, където той играе съвсем гол - още една причина да е по-модерен от Гакт.

Иронията бе в отговор на това знаменито изказване ...
Не се обиждай,нито ме разбирай погрешно ,май и да прибързваш с заключенията няма да е много правилно .
Най -просто казано съм фен на Гакт и това ''разлигавен педерунгел '' обиди и мен ,можеш да викаш на Васко у нас (Азис) ''разлигавен педерунгел'' ...

Кариерата ми не зависи от теб .Още не ,не вярвам и да зависи поне засега .
Оценявам всяка информация ,независимо от големината и ,и няма да забравя помоща ви ,ако още влизам във форума .

П.П. Акцента в текста е поставен юзключително върху последното изречение .

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2007, 19:13 
Пишете, о, братя

Александър,мерси много за инфо-то...полезно е,а и интересно.Петко-сенсей също ни говори,но и ни учи да разпитваме и да се интересуваме и от други хора :D
Йубеи,повярвай ми,всички японци и японисти са свързани и всеки зависи от другите...разбрах това дори и за малкото време ,което уча в СУ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2007, 10:52 
Реалист

eli_girl написа:
Йубеи,повярвай ми,всички японци и японисти са свързани и всеки зависи от другите...разбрах това дори и за малкото време ,което уча в СУ...

За съжаление е вярно. Казвам за съжаление, защото това, което в началото изглежда хубаво, в края често става повод за конфликти и напрежение. Първите години в японистиката наистина са много лек, приятен и безгрижен период - ех, сега като си спомня... :) Аз затова обичам да си общувам най-вече с хора от първи и втори курс. :wink:
Я кажи кой ти е семпай.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2007, 16:40 
Пишете, о, братя

семпайката ми е Ками:)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2007, 18:19 
В началото бе словото

Здравейте на всички. Имам едно конкретно питане по повод записването на японистика като второ висше - държала съм изпит по английски преди четири години, положителен е, но оценката ми оттогава със сигурност няма да ми стигне да се класирам. Чувала съм за варианти, при които е необходимо просто да имаш държан съответния език и фактът, че си вече студент в СУ е достатъчен да запишеш второто си висше. Ще се радвам наповече инфо по темата, вълнува ме. Благодаря.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2007, 19:07 
Пишете, о, братя

темата,поне доколкото знам,се изчерпва бързо-не може да се кара второ висше Японистика...ако искаш,просто можеш да си кандидатстваш наново.Успех!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2007, 14:28 
В началото бе словото

Благодаря за бързата реакция :) Значи съм кандидатстудентка :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2007, 16:40 
Пишете, о, братя

Пожелавам ти успех!Чакаме те през октомври :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2007, 08:14 
В началото бе словото
Аватар

Един познат ми спомена че е възможно да се влезе която и да е специалност в университета ако се преведат към 7 000 лв. като дарение .

Това изказване ме озадачи дълбоко... :?

Дали има възможност да кандидатствам в друга държава и после да се прехвърля тук ?Не ми се вярва .

А учебниците с които разполагате има ли къде да разгледам в нета ?
Нещо така да придобия представа .

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  Следваща