Дата и час: 22 Яну 2026, 21:06

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 486 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Скандинавистика
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2012, 13:38 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Имам голямо желание да уча Скандинавистика и ще си скъсам .... от учене по английски за да влезна , но засега под 10 - 15 грешки ( само на тестовата част и разбира се повечето от тях са на error-a) не падам :-/ Вие как се справяхте в началото на подготовката , понеже се чудя имам ли шансове за тея няколко месеца да стига до ниво 5.90-6.00 ( като гледам миналите балове по слаба оценка ще ме държи на тръни) . На диктовките също правя до към 5 грешки та много ми се иска да сравня нивото си сега с хора влезли вече в тази специалност и разбира се с кандидати и от тази година :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2012, 00:42 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Здравейте :) Аз също страшно много искам да уча скандинавистика, даже ми е като мечта. Подготвям се, правя тестове, диктовки и всичко необходимо, пък дано да ми се получи! Специалността ми изглежда наистина много хубава, тъй като проявявам голям интерес, чета каквото намеря в интернет, а и от познати разпитвам какво представлява и всички казват, че са много доволни и че го учат с интерес. Дано тази година и аз да съм една от тях :) <3 Пожелавам успех и на всички други желаещи :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2012, 23:31 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, аз също искам да уча скандинавистика и искам да помоля, ако някой може горе долу да ми обясни колко са местата горе-долу, каква подготовка се изисква и изобщо всичко, което ще ми трябва. Може и на Лс :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2012, 19:25 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 34 пъти.
Заповядайте в групата на ФКНФ:

http://www.facebook.com/groups/348076635252836/?ref=ts

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 23:40 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Честито на новоприетите колеги! Вие сте третият випуск с първи език норвежки, което много ви облагодетелства в езиково отношение - като го понаучите, и шведският, и датският ще ви се удават много лесно.
Пожелавам ви никога да не губите сегашния си ентусиазъм и да се забавлявате и да научите много през тези четири години. Невинаги ще е лесно, но не се отказвайте - както с всяко нещо, което обичаш, и тук ще трябва да положите много усилия и да направите известни жертви, за да го съхраните.
Някой попита за литературата - учи се история на скандинавската литература. Съчинения като в училище не се пишат, затова пък литературните спецкурсове, които можете да избирате през годините, се завършват с курсова работа.
Засега няма смисъл да мислите толкова за учебния процес, ще разберете всичко, когато му дойде времето.
За реализацията също не се безпокойте - в последните години лесно се намира работа с тази специалност. Човек дори може да избира в зависимост от интересите и склонностите си.
Мога да дам само един съвет - четете възможно най-много. Това е един от най-добрите начини да поддържате силен контакт с езика. Още през втория семестър започнете да си взимате норвежки книжки от библиотеката. Имаме страхотна библиотека, ползвайте я, наистина е уникален ресурс, тези книги няма къде другаде да ги намерите в София (е, наскоро откриха Нордска читалня в Столична библиотека, но тя е с по-малък фонд засега).
Поздрав с една хубава шведска песен: http://www.youtube.com/watch?v=uuOUev9EgI8

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2012, 00:36 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Поздрав за колегите с норвежки:

Rein magi!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 486 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 29, 30, 31, 32, 33