Дата и час: 22 Яну 2026, 15:15

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 345 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2007, 01:43 
Пишете, о, братя
Аватар

Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Благодарил (а): 0 пъти.
Silver_Surfer написа:
...1-ви курс какви ще са :?:
:arrow: такива :shock:
:arrow: такива :albino:
или пък :arrow: такива :study:

Опитай с такива 8)

Примерно...:laughing8:

Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2007, 14:56 
Постоянно присъствие
Аватар

Pu написа:
Опитай с такива 8)
то това не изразява определена емоция

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2007, 17:53 
Пишете, о, братя
Аватар

Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
*въздиш*

Все едно.

Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 18:11 
Пишете, о, братя

Привет на всички!

Искам да сондирам мнения за отделните спортове, тъй като се чудя между няколко и ми се ще някой, който ги е записвал, да си каже мнението. :)

И така:

1. Спортно катерене; предполагам, че тук иде реч за скално или стенно катерене. И тъй като е в Ректората, би трябвало да е стенно, освен ако наскоро не са организирали бригада алпинисти за катерене по университета...

2. Бокс; понякога просто имам нужда да удрям нещо, което няма душа и което знам, че няма да нараня, но пък да си изкарам бесовете. Доста примитивно може да изглежда, но става дума и за техника, в друг смисъл и за самоотбрана.

3. Фехтовка; тренирала съм професионално сабя и ми е познат спортът. Но пък се чудя дали има сабя или изборът е само между шпага и рапира. Как е преподавателят иначе? Залата и обстановката са ми добре известни, имам си и екип и оръжие, така че за друго няма да питам по този спорт.

4. Йога; някой да има впечатления от заниманията с йога към университета? Звучи ми добре за разпускане, но не и за избиване на нерви. Поне в един момент кошчето с душевните отпадъци и емоции се препълва и трудно могат да се отстранят без да избие някъде на агресия.

Други предложения за спорт да имате? Очаквам аргументирани отговори, а не догадки.

Освен това какъв брой часове ни се отпускат? Предполагам е по график, защото надали има волни изпълнения и свободна програма по желание.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 18:21 
Реалист

FeelingSad написа:
4. Йога

НЕ, не, просто не. Това е, което мога да кажа, някои колежки ходиха и знам. Опасно е, доста е опасно. Не искам да обяснявам защо и как. Просто стой далеч от това. Иди млати боксовата круша по-добре.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 18:28 
Пишете, о, братя

Александър написа:
FeelingSad написа:
4. Йога

НЕ, не, просто не. Това е, което мога да кажа, някои колежки ходиха и знам. Опасно е, доста е опасно. Не искам да обяснявам защо и как. Просто стой далеч от това. Иди млати боксовата круша по-добре.

Кратко, точно и ясно. :) Благодаря. Всъщност от всичко клонях към бокс именно, но все пак реших да опитам почвата и при другите спортове преди да се запиша.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 22:15 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Александър написа:
FeelingSad написа:
4. Йога

Мисля, че бъркаш. Просто защото това за което си мисля че си мислиш не е към университета, а пък и университетската май не е същата, от която се уплашихме в първи курс. Може и да греша, де. :lol: Не съм пробвал конкретно и точно това, така че...

Но мога да препоръчам бокса и катеренето. Първо бокса, за мен поне. Много по-физически натоварващо беше. Не че на катеренето няма натоварване, тъкмо напротив! Но в бокса също научаваш някои работи, дето са много полезни. :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 22:18 
От дъжд на вятър
Аватар

Йогата би трябвало като почне да се практикува да се практикува сериозно, но нищо не пречи да се чопне само туй-онуй, поне според мен.
А иначе си направих страхотно катерене по скалите на н. Харманите в Созопол :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2007, 07:41 
Реалист

fan4battle написа:
Мисля, че бъркаш. Просто защото това за което си мисля че си мислиш не е към университета, а пък и университетската май не е същата, от която се уплашихме в първи курс.

Какво като не е същата? Я си спомни някои колежки как лепяха плакатите на онази програма за усъвършенстване на мозъка навсякъде из ЦИЕК. Случайните студенти много ще разберат коя е към университета и коя не.
Ами онзи йога Станко Станков ли беше, дето като привидение ходеше из стаите да набира членове?
Пристрастен съм, не ангажирам никой с мнението ми, но говоря от преки наблюдения. И ти добре знаеш какво и кого имам предвид.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2007, 08:29 
От дъжд на вятър

За съжаление, има и такива "просветлени" йога-дейци, които промиват мозъците на хората. Но всред тази помия има и добри преподаватели, които ти представят упражненията и ти разясняват, че е важно да се съсредоточиш в твоя начин на изпълнение (да не се пресилваш, щом не можеш) и най-важното- това,което правиш да ти е приятно, защото в йогата насилие над ума и тялото не трябва и не може да има. Това е, което аз научих от моята преподавателка :)

А най-забавното беше, когато в края на заниманията трябваше да полежим на постелките, да се отпуснем, слушайки тиха и ненатрапчива музика (имаше звуци на поточета, птички) и да не мислим за нищо. По принцип аз се заслушвах в музиката и точно след 2 минути бях тотално отпусната и... заспивах! Та, след всяко занимание трябваше да ме поизчакват няколко минути докато се събудя сама :lol:
Въпорсът е да намериш нещото, което ти допада и тогава да се присъединиш към него- аз обиколих и огледах всички йога центрове в града, докато си намеря тази преподавателка (тя беше и единствената, която като ми отвори вратата ми се усмихна):) :wink:

А иначе по темата: Някой може ли да разясни катеренето какво представлява, ако го е записвал като спорт? Катериш ли се или гледаш само стената :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2007, 08:43 
Пишете, о, братя

Kira написа:
А иначе по темата: Някой може ли да разясни катеренето какво представлява, ако го е записвал като спорт? Катериш ли се или гледаш само стената :)

И аз това исках да попитам въпреки всичко. И най-вече колко пъти в седмицата може да се посещава? Относно екипировката - ходех и на катерене по едно време и знам, че без еспадрили, осигуровка и добри карабинери, си е доста опасно! Там ли ни ги осигуряват или всеки сам се грижи за своята екипировка? Колко големи са групите или е по-редно да попитам колко бройки са предвидени за този спорт?

И най-вече - кога стават записванията за спорт?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2007, 08:56 
___
Аватар

Александър написа:
Какво като не е същата? Я си спомни някои колежки как лепяха плакатите на онази програма за усъвършенстване на мозъка навсякъде из ЦИЕК. Случайните студенти много ще разберат коя е към университета и коя не.
Ми да, ама за тази имаше големи плакати, като освен това се и плаща! Никой няма да се излъже да плати, освен ако не бъде много убедително убеден. Пък дори и не е йога, а само има някои упражнения от нея.

Ако си спомням правилно, записването за спорт почва след откриването на учебната година. Трябва да се осведомите, в департамента по спорт има графиците за записвания. С катеренето поне е лесно - намира се в Ректората. Но е препоръчително възможно най-скоро да се отбележи човек, защото сравнително бързо свършват бройките за катерене. Лимитът не помня какъв е, но наплив има голям. Иначе по принцип е предвидена една тренировка седмично, мисля. В последствие доста хора не са много редовни и рядко ще бъдат всичките записани на тренировка, така че като започнете да ходите ще можете да говорите с треньора дали може и по-често или други дни да посещавате, обикновено няма проблем с това. В зависимост как си направи програмата човек, теоретически е възможно пет дни в седмицата, че и следобед някой път. :lol:
Осигуряването е с екипировка на университета, като студентите се осигуряват един-друг. Нужно е да си носиш само удобни дрехи и обувки. Изкачва се стената в Ректората. На нея има място за двама, максимум трима едновременно, така че хората се изчакват и се редуват. Но ако нямаш солидна бойна подготовка, в началото мисля че на тренировка трудно можеш да изкачиш стената повече от три-четири пъти, мускулите почват да не държат много.
Какво представлява - първият път ни обясняваха нужното, възлите, как се осигурява, как се катери и т.н. После вече само се катерим. :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2007, 09:27 
От дъжд на вятър

Супер!
Значи - на нисък старт отсега за Департамента по спорт :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2007, 09:35 
___
Аватар

На първи там обикновено не може да се размине човек поне до един-два часът. ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2007, 10:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Александре, ти познаваш ли лично Станко Станков? Защото аз да и впечатленията са ми добри. Голям пич е. Ходих един срок (в училище, 12 клас) на неговите занимания и втория се отказах (поради мързела си), но въпреки това той не промени отношението си, не само към мен, а и към другите, които се отказаха. Дори да не тръгнеш по-сериозно с йогата този човек е добър, а контактите с добри хора също са полезни.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 345 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Следваща