FeelingSad написа:
Ето ме и мен, Вечното Мрънкало.

Пуснах тема за кореистика в КСК, но нямаше толкова отзиви, а прицелът на тази тема бяха също и момчетата и момичетата от горните курсове. Circle Line, би ми разказал сега малко повече? Има ли уводен курс, от кога започва, лекциите как вървяха при вас като график и дали всяка година е по различен начин? Освен това кажи от кои преподаватели имаш добри впечатления и защо? А, да, как са колегите?

Имам и още въпроси, но ще чакам "зелена светлина" за тях.

Уводен курс няма (както и за японистика също), започвате заедно с нас на 1-ви октомври в конферентната зала на секцията по кореистика, зала 111, където ще се запознаете с всички преподаватели и колеги от специалността. Относно лекциите: графикът на първи курс е доста тежък, защото цяла година почвахме сутрин от 7:15 с три часа корейски език при Павлов, после имахме други предмети (Увод в общото езикознание, който е премет, задължителен за всички филологии и там ще ви смесят с японисти, китеисти, арабисти, индолози и т.н.; литературознание (пак общ филологически предмет); първия семестър ще учите и странознание на Корея при ас. Райна Бенева; щях да забравя няй-важното - ще имате 2 часа корейски при д-р Ким във фонетичния кабинет)... Ще имате различни извънкласни мероприятия, които ще трябва да посещавате (ние ходихме на разни класически концерти с корейски изпълнители, които бяха страхотни, на една изложба на севернокорейски художници; ще ви се удаде и няколко пъти през годината да ядете корейска храна; запознахме се с аторката на една корейска книга, върху която трябваше да пишем рецензия и така... --> на тези мероприятия е желателно да се ходи, защото д-р Ким много държи на тях.... засега не се сещам за друго, ако имаш въпроси, задавай ги тук или в другата тем за кореистика в отдел "Кандидатстудентска кампания"