Въведение:
НЕ МИ СЕ ХОДИ НА ШИБАН ЧУЖД ЕЗИК, който са ни сложили в понеделник (за незапознатите: това разтегля седмичната заетост на клетниците "Английска филология", трети курс до "понеделник-събота плътно", т.е. вече имаме само един свободен ден, Неделята, дано не ни сложат нещо и тогава, че ще е в противоречие с Библията
)
Ениуей. ЧУЖДИЯ НИ ЕЗИК УЖ Е ИЗБИРАЕМ по програма, но аз избор не виждам: пише, че трябва да имам 5 семестъра чужд език (странно, нечетен брой?!) и реално други опции НЯМА; не мога да го заменя с друга избираема дисциплина, щото просто няма такава!!!...
А ОЧЕВИДНО МИ ТРЯБВАТ КРЕДИТИ!Hence

айдиа!
Относно факултативите. За спорта има тема малко по-надолу, тъй че разбрах... Но по програма мога да избирам между следните факултативи:
спорт, етика, връзки с обществеността, история на религиите, обща икономическа теория. Но не пише колко кредити ми дават те... (би трябвало да дават, нали?... нищо, че са факултативи?!)
Hence
ОСНОВНО ПИТАНЕ НА ТЕМАТА:
Щом са факултативи, очевидно са валидни за целия факултет. Мързеше ме да търся, но сигурно ги има като опция в учебните планове на други филологии, райт?! На вниманието ви, въпреки жалната интродукция, въпросът ми е съвсем конкретен, а именно
ИМА ЛИ НЯКОЙ, който е карал, примерно, история на религиите (независимо коя филология учи), за да ми сподели как точно стават нещата?