Здравейте и честито на всички новоприети.

Аз съм Александър от втори курс и в пристъп на добронамереност реших да ви напиша малко полезно инфо.
През първия семестър ще изучавате анатомия, цитология, медицинска физика, химия, биология, евентуално латински (ако са уредени нещата с него), някакъв задължително избираем предмет (чужд език или философска антропология) и спорт. Всички лекции без тези по химия, които са си в ХФ, се провеждат в болница Лозенец. Упражненията по физика, химия и биология са в съответните факултети. ХФ и ФзФ са до Семинарията и ФМИ, БФ е близо до стадион "Васил Левски" и УАСГ. Упражненията по анатомия и цитология са в болницата, където има обособен учебен сектор с дисекционна зала.
По анатомия започвате с костна система, по цитология, хистология и ембриология (пълното наименование на предмета) - клетки, тъкани и развитие на ембриона от зачеването до края на 3ти месец от бременността. По химия материалът е общо взето този от КСК, обогатен с някои детайли. През първия семестър учите неорганична, през втория - органична. По биология ще учите генетика през първия семестър, а през втория - паразитология и имунология. По медицинска физика материалът си е чиста физика с малко медицински привкус.

Латинският си е ясен, антропология не съм записвал, а относно чуждия език - сериозността зависи от преподавателя ви.

Толкова засега, ще пусна още в следващ пост, че този стана дълъг.