menina.do.mar написа:
[i]Дядо Господи, прости ме,
моля ти се от душа,
с ум и разум надари ме,
да не мога да греша.
Още след първия куплет можеш да си направиш извод колко са заблудени хората... Защото те са убедени че госпорд е нещо различно от тях!
Някъде... Горе, долу, далече или не знам къде - някой друг трябва да е отговорен за това което правят!
Някой много добре го беше казал "Окото през което гледам бог, е същото през което той вижда мен"
Това горното го запомнете добре, защото ти си съзнанието и няма друг бог... и ти си максимално близо до него, просто никога не си даваш сметка за това...
Грешка!!! Ти не си близо - ти СИ него!!!
Интересното е че тази представа за нещата е била насаждана с векове и Иисус не е направил нищо за да им отвори очите на хората...
Обичай ближния - да бе да? Как да стане, как като ближния е баси тъпанара...
Подхода е най-важното, но Иисус е имал кофти късмета да е сред тъпанари...
П.П. Вазов го идентифицират с други неща... Но по негово време не е имало друг и затова голямата любов на народа към Вазов е просто стечение на обстоятелствата... Не че Вазов е добър или лош, просто е единствен... Например аз много повече харесвам Ботев, който е по-праволинеен - казва нещата ясно, право, точно. Но има и друго - Вазов не е писал само стихотворения за разлика от Ботев има много друго творчество - разкази, един роман който не е толкова лош. Абе трудно е да сравниш... Като поет Вазов не можеш да го сравняваш с Ботев, ясно е това... Другия е много по-добър!!! Но все пак и поезията му има някаква стойност - запомни, за времето си! В неговия контекст поезията му е била добра. Нали знаеш че всяко нещо се оценява как е било за времето си. А в нашето време сляпото следване на старите религии вече май не е на мода?