Дата и час: 02 Апр 2026, 21:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 621 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Вяра и религия.
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2008, 12:46 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
constantine написа:
На този свят според мен има само две стойностни книги - Библията и не безизвестният роман на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита".

Човек, ти сериозно ли? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2008, 13:05 
спамероинтелигент
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Don Horhe написа:
constantine написа:
На този свят според мен има само две стойностни книги - Библията и не безизвестният роман на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита".

Човек, ти сериозно ли? :lol:
Еми две книжки е чел човека, някой и до там не са стигнали :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2008, 14:30 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Смея да твърдя, че съм прочел доста повече от две книжки, но това е друга тема на разговор :)
Както и да е. Като ги прочетете и вие ще видите какво имам в пред вид всъщност. Тук не става въпрос за количество, а за качество, нещо исконно и непреходно... като самия Бог. Но... за съжаление не всеки може да го проумее това нещо.
Поскайте от Господа силата и мъдростта по пътя към познанието, и ще успеете.
Истина, истина ви казвам: Ако имате вяра, и не се усъмните [ ... ] всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите. (Матея 21:21-22)
Дерзайте :)

Гьоте, "Фауст"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2008, 14:41 
спамероинтелигент
Аватар

Представи си, чели сме ги. Да ти кажа "Пътеводител на галактическия стопаджия" може да ти отвори очите за повече изконни и непреходни неща от библията
Изображение :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2008, 14:45 
Proud and Noble Man
Аватар

constantine написа:
Истина, истина ви казвам: Ако имате вяра, и не се усъмните [ ... ] всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите. (Матея 21:21-22)

Това е вярно. Правил съм го, правя го и знам.

А това с Библията отгоре е правено от американци. Не че не е забавно, просто е правено от американци. Лош атестат. Да не се взима насериозно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2008, 17:08 
Легендарен флуудър

Обаче епископ Калистос Уеър, макар и янки, е пич и половина!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2008, 11:41 
Форумозавър Рекс
Аватар

Joker написа:
Обаче епископ Калистос Уеър, макар и янки, е пич и половина!

Извинявай, че се налага да те коригирам отново, нооо.... Диоклийският епископ Калистос Уеър е роден в град Бат, Англия. В момента е викарен епископ на Великобританската Православна архиепископия, която е в юрисдикцията на Вселенската патриаршия.

А иначе, картинковият спам много ме забавлява! Винаги са ми били много забавни и "проповядващите" атеисти, които смятат за свой "религиозен" дълг да демонстрират и да пропагандират неверието си. Забавни са ми почти колкото мормоните и кришнарите, които "зарибяват" хора по градинките. :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2008, 18:58 
Легендарен флуудър

Пак си прав! Обещавам да внимавам повече. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2008, 22:17 
В началото бе словото
Аватар

tamerlan написа:
Не атеиста трябва да доказва на вярващия, че не сме творение на някакъв демиург-зевзек, дето си играе на Civilization с нас, а обратното. Всъщност е най-добре вярващия нищо да не се мъчи да доказва и да запази религиозните лицемерия и суеверия за себе си. :faroah:

Много добре казано, подкрепям напълно. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2008, 23:35 
Легендарен флуудър
Аватар

вечен студент написа:
Забавни са ми почти колкото мормоните и кришнарите, които "зарибяват" хора по градинките. :mrgreen:

Само за едно Кришнарите не зарибяват, те обичат, това си е тяхната вяра, не се отнасяй пренебрежително, пък и основното им послание е единство с Бог чрез любов, а това пък си е прекрасно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Последна промяна gogigagagagigo на 27 Окт 2008, 16:00, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2008, 04:58 
Christian
Аватар

Според мен вярата в един краен и изчерпаем Бог е много по-полезна, защото само такава вяра може да ме накара да се боря в името на този Бог и да се стремя да допринеса с нещо към Него, защото иначе ако вярвам в една непреходна съвършеност, не бих видял никакъв смисъл да извършвам усилия в нейно име- все пак тя си е съвършена и с усилията ми и без тях.
Аз съм почти християнин с малката подробност, че Бог в който аз вярвам е точното отрицание на християнския. Аз вярвам в един краен, изчерпаем, смъртен, несправедлив Бог, който обаче си е моят Бог и аз съм призван да се боря в името на една субективна идеология за честта и морала. За мен Бог не е създал света, за мен Светът е създал Бог. Няма смисъл да обръщам сега половината християнска идеология наопаки, схванахте идеята.
Половината която вземам едно към едно от християнството е култът към смиреността и чувството за недостойност, идеите залегнали в изкуството на западна европа от 7 до 17век вкл. И разбира се свещеността на числото 7, защото съм роден на 7ми в неделя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2008, 11:37 
спамероинтелигент
Аватар

FightForFreedom написа:
Според мен вярата в един краен и изчерпаем Бог е много по-полезна, защото само такава вяра може да ме накара да се боря в името на този Бог и да се стремя да допринеса с нещо към Него, защото иначе ако вярвам в една непреходна съвършеност, не бих видял никакъв смисъл да извършвам усилия в нейно име- все пак тя си е съвършена и с усилията ми и без тях.
Аз съм почти християнин с малката подробност, че Бог в който аз вярвам е точното отрицание на християнския. Аз вярвам в един краен, изчерпаем, смъртен, несправедлив Бог, който обаче си е моят Бог и аз съм призван да се боря в името на една субективна идеология за честта и морала. За мен Бог не е създал света, за мен Светът е създал Бог. Няма смисъл да обръщам сега половината християнска идеология наопаки, схванахте идеята.
Половината която вземам едно към едно от християнството е култът към смиреността и чувството за недостойност, идеите залегнали в изкуството на западна европа от 7 до 17век вкл. И разбира се свещеността на числото 7, защото съм роден на 7ми в неделя.

Демек твоя бог е всъщност твоето супер его, чрез което издигаш собствените си недостатъци в култ, а себе си смяташ за месия, есенция и цел на божествената несъвършенност. Хитро - но подозирам, че ако продължиш да задълбаваш в тази насока може да свършиш в някоя психиатрия, мерейки си самочувствието с Мойсей, Бонапарт и Александър Велики. Или още по-лошо - да се хванеш на работа в държавната администация - там всички са богоизбрани.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2008, 15:31 
Christian
Аватар

Не. Това за числото 7 беше майтап, а в поясненията които допълваш няма нищо вярно. Моите думи бяха "култ към смирението и чувството на недостойност" които няма как да бъдат изтълкувани по никакъв начин подобен на това което ти тълкуваш.
Моята вяра практически ме кара да се моля на прекия началник на душата ми, а не на всевишната сила. Аз подчертавам това че съм подчинен и който ме познава знае че нямам никакви стремежи към власт и/или слава. Моята идеология ме кара да свеждам погледа си много по-ниско и да не мисля за небесно съвършенство, а вместо това да търся красота в грешния ни и несъвършен свят тук и сега.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2008, 18:19 
Spiritchaser
Аватар

Хммм, аз не се чувствам недостоен, нито пък вярвам в първородния грах. Също така не вярвам, че има Ад. Кой е по-прецакан в случая? Май не аз...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2008, 22:09 
Легендарен флуудър

Ами прецакан си, в смисъл сам се прецакваш, ама не го осъзнаваш... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 621 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Фотоконкурс 4 - Вяра и Религия.

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Хоби и Забавления

Smoking Mirror

45

4021

24 Яну 2009, 17:29

Лорд Носферату Преглежда последните мнения