Дата и час: 22 Яну 2026, 08:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Що е мюзикъл и има ли почва у нас?
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 15:11 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 0 пъти.
Не си представям да ми хареса мюзикъла Коса след филма Коса!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 15:35 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
А филмът "Коса" не е ли мюзикъл? :) То е като "Чикаго" и "All That Jazz" - на сцена не стои добре, факт, но продължава да е мюзикъл - и на лента, и в театъра.

Аз лично не мога да разбера хората, които си падат по Котките (much as I like cats, I can't stand "Cats") и, след онова, което прочетох в книгата "Фантомът..." филмът ми е просто *блаааах*

Но, както казах, жанра го обичам - особено някои заглавия

"So let's bring on the men and let the fun begin - another touch of sin, why wait another minute?" :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 16:57 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Жоки, аз филма имах предвид :)
Че какво му е на Фантома? Вярно, съжетът не върви съвсен едно към едно с книгата, има някои нововъведения, но като цяло си е запазил атмосферата според мен

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 17:19 
Легендарен флуудър

Да, склонен съм да се съглася с вас, че филмираните мюзикъли са поносими и някои са дори великолепни (Коса :D ), но да ходиш да гледаш това на сцена.... Мне, благодаря! А Фантомът не съм го гледал и едва ли ще се напъна...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 18:01 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Филмът е кофти, не можах да го понеса - въпреки Джери (*въздъх, въздъх*). Не е това, което очаквах, развръзката е кофти и, абе, не ми хареса. А след "All That Jazz" (филма) не мога да си представя друга, по-добра постановка (за "Ах, този джаз" говоря, иначе има поне 3 по-добри мюзикъла).
Сетих се за още един великолепен мюзикъл и една прекрасна, разкошна книга. "Целувката на жената-паяк". Гледам, захапали сте гей-темата в един друг разговор...

"...Буенос Айрес, 70-те години на ХХ век, военна диктатура: политическият затворник Валентин Ареги и осъденият за развращаване на непълнолетен Луис Молина са принудени от обстоятелствата да делят килия. Те нямат друго общо, освен тези четири стени, бавното време и езика, на който говорят. Единствената безболезнена тема помежду им се оказва киното, така че Молина започва да разправя на Валентин филмите, които обича. В края на тяхната затворническа "Хиляда и една нощ" нищо от собствените им истории няма да е същото."

Една от книгите, които ме белязаха по някакъв начин. Прочетох я в резултат от безнадеждната ми любов по мюзикъла.
Любимите ми парчета ги няма, но, все пак:
http://youtube.com/watch?v=2VSAtVzGvxo
О, грешка, едното го има:
http://youtube.com/watch?v=wFofY51e6wo

Хм... споделям нещо лично. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Филмите мюзикъли
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2009, 02:41 
Малък принц
Аватар

Пуснах Search-a и се стреснах като видях, че няма тема за мюзикълите в киното :shock:

Конкретния повод за Search-a беше последния такъв филм, който гледах - "Cadillac Records" - филм за блус "експлозията" в САЩ през средата на миналия век. За феновете на такава музика - гарантирам 2 наистина приятно прекарани часа и много изпълнения, които да "прослушвате" over and over again. Историческата му достоверност може и да се куца, но атмосферата и музиката са предадени невероятно :)

А по мюзикъли ме запалиха това лято с класическия "Cabaret" и направо невероятната Лайза Минели и щурата хореография на филма. Всъщност филмът звучи и изглежда повече от странно, но поне за мен това го направи още по-"любопитен" 8)

От тогава насам изгледах доста мюзикъли, но за тях друг път :D

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2