JudyRamone написа:
THE_PARASITE, аз пък тъкмо се бях навила да побъбрим малко по тая тема.
Ама
Цитат:
и 85-90% от качествените групи бяха американски.
не мислиш ли, че е малко субективно? Какво изобщо означава "качествена" група? В обективен или в субективен план говориш?
Цитат:
И само искам да поясня, че имах предвид пълно разгръщане на пънк-рок културата, а не единични случаи.
Пак не разбрах какво имаш предвид...
Цитат:
Да, от UK тръгва лавината, но разливането става отвъд Океана!
Би ли дообяснил и това, моля те

Цитат 1 - Единственото достойнство на пънк-музиката е социалната й тежест. С други думи казано - текстовете и внушенията, които ги съпътстват. Не виждам нищо субективно. Не съм срещал английска банда (или от Великобритания), която да има смислени и същевременно въздействащи текстове. Говоря за цялостно творчество, а не за единични песни или албум.
Цитат 2 - Отговорът на този въпрос се крие в горното ми писание. Виж развитието на пънк-рок бандите през годините и се замисли кои ще са актуални и след 30 години. Едва ли това ще са четири момчета, които правят римейк на химна на страната си.
Цитат 3 - Както почти всичко качествено в музиката, и пънк-рокът тръгва от Острова. Това, което искам да кажа е, че там е началният тласък, но пълен разцвет стилът придобива в Щатите. И не случайно златните години на пънк-рока са между края на 80-те и края на 90-те. Тогава е зенитът на най-значимите групи в този стил.
П.С. Скарфейс, обичай се повече с всеки изминал ден! Същото пожелавам и на ДжудиРамоун! И слушайте хубава музика, както и досега!