Млади момичета и момчета, като ви гледам какви "ска"-групи сте описали повечето смешно ми става. Научете малко повечко за тази наистина много яка музика, има достатъчно инфо (и на български) в интернет. Чуйте някои истински ска-групи, не разни псевдо ска-групи от американските университети свирещи колежански рок с тромпети.
ТостЪрс принципно ги водят 3-та вълна ска, не бих казал, че са 2-тоУн, но това няма значение. Важното е, че ще се кефим на концерта на първата ска-група с подобен ранг, въпреки, че има хора, които вече са ги гледали на живо и явно възрастта им си казва думата, та не са толкоз забавни. Иначе откога пък Пластик Бо свирят ска:) Иво ще се посмее доста, ако прочете тази тема

Ще му пратя линк да види какво мислят за тяхната музика феновете им.
Всичко най-най и наблягайте повече на ска-музиката отколкото на рока и на пънка
Цитат:
Кое точно е истинската ска? Това, дето скиорите си го прикачват на единия крак?
Доколкото знам тази музика е претърпяла голямо развитие и има няколко вълни на ска музиката (четири май).
Истинската ска, освен тази, която си я слагат скиорите е тази от Ямайка в края на 50-те и началото на 60-те. Явно не си наясно с историята на ска-музиката. Претърпяла е не развитие, а промяна, която според едни е добра, според други - не, аз лично не се кефя на пънк-ска простотии от сорта на КеЧ драйСе и две, РийЛ биК фиШ, Лес Дън Джейк и т.н. Вълните в ска-музиката официално са 3 според повечето от източниците, тази пънк-ска "вълна", която е заляла цял свят не я смятам за вълна от ска-музиката, щото тва просто не е ска за мен. Ямайска ска=>2-Тоун (втора вълна, ска-музиката завладява чартовете в Англия, скинхед-движения и т.н.)=> трета вълна (огромна популярност в САЩ)