Дата и час: 22 Яну 2026, 21:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 263 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Чалга фешън - за хората, чието мислене е чалга
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 00:13 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
The_Viper написа:
Кристенце :shock: :lol: ... ето това беше едно от онези твои мнения, в които липсва всякаква логика! :JC-hysterical:
Евала, мойто момче - ако имаше конкурс за най-бързо написани безмислици - то ти щеше да го спечелиш!

Честито!
:salute:

Ооо щом почнахме на лична основна, значи мнението ми е поразило право в целта, а?
По тва познавам, че съм казал, точно квото трябва да те забия....

Да ти е тъпо!

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 00:17 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
The_Viper написа:
Аз също - но за това не са "виновни" само възпитанието и семейството ми. Майка ми никога не е седнала да ми говори за чалгата за това че е лоша или нещо подобно... никога и компаниите не ми е подбирала, аз сама си страня от хора с чалгарски манталитет - което не значи че са анатемосани, означава просто, че с такива хора аз лично не мога и две думи да разменя, затова предпочитам да не са ми наблизо!
Затова казах, че човек сам си избира с какви хора да дружи. Идва един момент когато няма мама и тати и няма кой да ти дава насоки в живота...
:wink:

A си мислех, че аз съм егоцентричен и самовлюбен... :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 00:28 
очарователен тормозник
Аватар

Или пък аз да съм самовлюбен...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 00:51 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 98 пъти.
Като човек, който слуша всичко, от Rainbow и AC/DC, през Франк Синатра и Лили Иванова, та чак до Лепа Брена и Ерос Рамацоти, съм стигнала до следния извод:

Не всеки чалгар е тъпак, но всеки тъпак е чалгар.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 00:53 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Аз съм доказателство за второто :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 12:25 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Ники, въобще не прекалявам с нищо. Никога не си ме виждал да прекалявам (и очевидно слава Богу) с каквото и да било.
Аз казвам, че съм отвратена от чалга-модата. ЩО ЗА СЕЛЯНИЯ в центъра на Боровец да гърми МИЛИОНЕРЧЕ от половината заведения?! Гади ми се...

Хм, относно ученето на нещо, то пък какво съм тръгнала и аз да говоря за ролята на музиката в изграждането на личността сред хора, за които тя е минимална?

Нямам против по купони да се пускат 1-2-3 чалгии, обаче мъж да отиде целенасочено и да "танцува" в ЧАЛГА ДИСКОТЕКА е такъв тотален търн-оф, че нямам думи. Е, поне за мен, за единия милион еднакви тлъсти нагримирани пачи сигурно е супер-мега-ултра-яко!

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 13:53 
Плиний Стари
Аватар

Чалгарите обикновено са изключително необразовани в музикално отношение. За тях не съществува друг музикален свят, отвъд този на Планета и лятното Дерби турне.
Случвало ми се е няколко пъти да ме питат: "Снощи гледах "Армагедон", пуснаха една много яка балада, знаеш ли коя е?", при което аз изпадам в отчаяние и тиха истерия, че не знаят "I Don't Want To Miss A Thing", която е най-най-въртяната и популярна песен на Аеросмит...
На миналогодишния 8-ми декември DJ-ят буквално разби всички, пускаше кючеци, ретро хитове, рок, народна музика... 99% от хората танцуваха и искрено се забавляваха.
На тазгодишния 8-ми DJ-ят явно се бе почувствал длъжен да пуска само тъпи чалгии, на които дори и след доста изпит алкохол не може да се танцува, като пусна поне 5 пъти "Милионерче" и "Аларма", които дори за стил като поп-фолка са крайно глупави. В резултат на тези негови действия, на дансинга беше пълно мъртвило и рядко се виждаха повече от 15 танцуващи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 16:22 
очарователен тормозник
Аватар

Алармата - изключена,
и може всичко да пипаш,
съседката е влюбена,
кажи ми как ме предпочиташ

Не знам кой е писал текста, но според мен е по действителни събития, както и бая песни от попфолка... За метъл-песните тва не може да се каже, нали?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 16:30 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
защо да не може

http://www.google.bg/search?q=sabaton&h ... d2858ad4f0

почти вс им песни са по действителни събития :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 16:31 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 155 пъти.
invisible написа:
защо да не може

http://www.google.bg/search?q=sabaton&h ... d2858ad4f0

почти вс им песни са по действителни събития :roll:

+they actually make sense :o

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 16:40 
Плиний Стари
Аватар

Кристо, все повече ми става ясно защо цял един форум си прави гаргара с теб.
Най-обичам разни лаици да ми обясняват, че метАлът е гаден и че всички метАли са мръсни, с дълги сплъстени коси и се дерат като коледни прасета. Влагай малко повече мисъл, когато пишеш.

Мда, на Сабатон действително повечето им песни са по действителни събития.
Най-добрата им е за 7-ма танкова дивизия на генерал Ромел. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 16:41 
4:20
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
The Stig написа:
1) За всички култури в света ли е валидно ? - Аз го виждам на индивидуална основа, но да приемем, че и за културите важи
2) Допускаш ли, че има хора в света, които нямат естествено заложен стремеж за власт? - Не
3) Кой е признакът, който характеризира властта ? Кой е универсалният белег, с който определяме по-овластен (=> по-успял) - Не съм се замислял... може би влиянието, което упражняването й би могло да окаже
4) Кой е най-овластеният (=>най-успял) жив човек в света ? - Никаква идея нямам

Цитат:
Извинявай, че го казвам...но наистина звучи сякаш казаното е твоята "удобна призма", през която гледаш света и си казваш "аз съм по-добър от тях" (защото нямам "морал и ценностна система").

Всъщност и аз си имам някакви морални принципи
Което не прави думите ми по-малко валидни

1) Възможно ли е да не си част от обществото? - Общества бол... ако не се чувстваш част от някое и не действаш и мислиш в унисон с членовете му, тогава не си част от него
2) Възможно ли е да си част от обществото и да не си тъп по подразбиране - Естествено. Не визирах членовете на обществото, а неговата цялост - също както говорим и за тълпата
3) Възможно ли е да си тъп по подразбиране, но да не си част от обществото? - --//--
4) Възможно ли е да си част от обществото? - За мен персонално ли става дума или за рандъм личност?

Не е възможно да си част от "илюзия" и да осъзнаваш, че си част от нея. Все едно да кажеш "Аз знам, че ме лъже, но му вярвам" или "Аз знам, че няма бог, но вярвам, че има" .
От отговорите ти разбирам, че е възможно да не си тъп...и да си част от обществото, което иде да каже, че е възможно да има общество, което е съставено от 100% нетъпи хора, но въпреки това е тъпо стадо.
Сиреч...човек като индивидуалност може да е умен, но като част от обществото е тъп.
ОК...твое си мислене...но поражда още въпроси.
Как е възможно да установиш власт над хора, в които е естествено заложено да се стремят към власт ? Как човек успява да реализира влияние, като на всеки един от членовете на това (уж стадно) общество е заложено да се стреми да реализира влияние, а не да е под такова ?
Как е възможно да си стадно животно, което цял живот се стреми да е пастир (водач)?
Как е възможно да има стадо от пастири ?
И изобщо...що за престиж и успех е да имаш власт и влияние над "стадо тъпи по подразбиране" хора ?! :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 16:59 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
WeeDichou написа:
Не е възможно да си част от "илюзия" и да осъзнаваш, че си част от нея. Все едно да кажеш "Аз знам, че ме лъже, но му вярвам" или "Аз знам, че няма бог, но вярвам, че има" .

Хващаш се за думите
Нека перефразирам - създаваме си тези набори от правила и пр. за да можем:

а)Да се почувстваме по-добре за себе си, да се убедим самите себе си, че сме "добри хора"
б)Да се издигнем над другите (again, will to power) и да им раздаваме присъди и етикети

Но много бързо ще ги забравим при подходяща мотивация

WeeDichou написа:
От отговорите ти разбирам, че е възможно да не си тъп...и да си част от обществото, което иде да каже, че е възможно да има общество, което е съставено от 100% нетъпи хора, но въпреки това е тъпо стадо.
Сиреч...човек като индивидуалност може да е умен, но като част от обществото е тъп.

Сиреч... не баш
Точно както събраните в тълпа хора, колкото и интелигентни да са индивидуално, се превръщат в едно голямо и тъпо животно, така е и в обществото
За да опростим възприемането на тая идея, нека приемем обществото и тълпата като синоними

WeeDichou написа:
Как е възможно да установиш власт над хора, в които е естествено заложено да се стремят към власт ?

Не виждам как биха могли да се изключват взаимно двете неща
Пример - искаш да си шеф във фирмата, ама си общ работник - хем си под властта на шефа, хем си имаш своето желание за власт

WeeDichou написа:
Как човек успява да реализира влияние, като на всеки един от членовете на това (уж стадно) общество е заложено да се стреми да реализира влияние, а не да е под такова ?
Как е възможно да си стадно животно, което цял живот се стреми да е пастир (водач)?
Как е възможно да има стадо от пастири ?

"Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го постигнеш"
Тия предполагаеми противоречия си ги изсмукваш от пръстите

п.п.

Само на мен ли ми се струва, че разликата м-у творчеството на Преслава и Бритни е пренебрежително малка => Чалгарите сме плъзнали по цял свят => Жалкото състояние на нашата мила татковина не се дължи на чалгата, защото развитите страни също са тъпкани с чалгари но се справят => Целия аргумент за чалгата като бич върху България и нейното развитие отива по дяволите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 17:08 
очарователен тормозник
Аватар

menina.do.mar написа:
Кристо, все повече ми става ясно защо цял един форум си прави гаргара с теб.
Най-обичам разни лаици да ми обясняват, че метАлът е гаден и че всички метАли са мръсни, с дълги сплъстени коси и се дерат като коледни прасета. Влагай малко повече мисъл, когато пишеш.

Мда, на Сабатон действително повечето им песни са по действителни събития.
Най-добрата им е за 7-ма танкова дивизия на генерал Ромел. :D

Някъде да съм написал, че метъла е гаден и метълите са мръсни?
Ай извади точния цитат и тогава ми говори... :roll:
От тва което написах, до тва което ти си помисли, че съм написал има бая разстояние и май стана приказката "гузен негонен бяга"... Прочети ми пак поста и не си вади предварителни изводи "както цял един форум прави" - щото ги мързи да мислят и вникват в думите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2010, 18:19 
4:20
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
WeeDichou написа:
Как е възможно да установиш власт над хора, в които е естествено заложено да се стремят към власт ?

Не виждам как биха могли да се изключват взаимно двете неща
Пример - искаш да си шеф във фирмата, ама си общ работник - хем си под властта на шефа, хем си имаш своето желание за власт[/quote]
Е...аз виждам. Не е възможно да си под властта на човек и да се стремиш към неговата власт....именно, защото за да придобиеш неговата власт, трябва да се откажеш от властта му над теб. Иначе казано: Не можеш да коленичиш пред царя, искайки неговата корона. Именно за това съществуват и подобни ритуали (коленичене, козируване и т.н.) те показват, че ти си съгласен и признаваш властта, която този човек оказва над теб.
The Stig написа:

WeeDichou написа:

Сиреч... не баш
Точно както събраните в тълпа хора, колкото и интелигентни да са индивидуално, се превръщат в едно голямо и тъпо животно, така е и в обществото
За да опростим възприемането на тая идея, нека приемем обществото и тълпата като синоними

OK. Правим го.
И излиза, че независимо индивидуалните качества на всеки чалгар, според твоята логика...съвкупността на чалгарите е "едно голямо и тъпо животно".
Не разбирам тогава, защо характеризирането на чалгарите като прости е "поза", а оприличаването всяко едно общество като "голямо и тъпо животно" е в реда на нещата.
В крайна сметка всеки причислява себе си като част от общество, включвам и теб, защото каза, че имаш някакви ценности и морал, по-известни като "илюзии" и "призма". Значи ти също се заблуждаваш, мислейки себе си за "по-добър" и раздавайки етикети на останалите. Тогава, защо да приемаме упрека ти, че ненавистта към чалгата е "просто поза", като ти правиш същото ?!
И ще задам същия въпрос, който зададе ти по-горе:
А ти какво си постигнал(а), че си позволяваш да гледаш другите от високо?

И...защото вече каза, че парите(които осъществяват властта) определят кой колко нагоре се е изкачил...предлагам ти да ни отговориш на горения въпрос в цифри и валута. :0
[quote="The Stig"]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 263 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Следваща