Дата и час: 19 Яну 2026, 18:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2005, 00:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Не в дисковете е истината -въпреки че имам и оригинални и неоригинални ...привърженик съм на плочата -много по -евтина -НЕСРАВНИМА ЕСТЕТИКА И ВКУС ....наистина малко повече място заема -но си струва :) :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2005, 01:13 
Легендарен флуудър

Да и след 10тина пускания вече чао...Мен ако питаш ДВД Аудио то е истината ,но твърде малко неща излизат в този формат :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2005, 18:24 
В началото бе словото

е да , на едно двд можеш да побереш колкото на едно Айподче ;) 4-8,5ГБ ....и все пак в това няма чар ;) ....а и оригинално двд с музика -трудно ...с концерт и бонус някой албум може ....но просто няма сми ;) докато мнението ти относно винила е съвсем грешно :) аок си купиш чудесна доза и игла -прочата ще я слушаш доста повече от 10 пъти ;) ....но винаги си зависи от човека:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2005, 19:43 
Легендарен флуудър

fatak написа:
Не в дисковете е истината -въпреки че имам и оригинални и неоригинални ...привърженик съм на плочата -много по -евтина -НЕСРАВНИМА ЕСТЕТИКА И ВКУС ....наистина малко повече място заема -но си струва :) :roll:

Съгласен съм с теб. Има някаква романтика във винила :)
Но това за по-ниските цени не знам доколко е вярно... Разликата в цените е нищожна, а за средностатистическия БГ фен и винила, и компакт диска са си доста скъпо удоволствие :roll:

Буквално преди два часа се сдобих с нов оригинален диск... При това на любимата ми група :P Д'еба, как ми се искаше да ви се похваля :P :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2005, 20:13 
Пишете, о, братя
Аватар

Аз като слушам класика ми е още по-гадно. Има такива композитори за коит и в чужбина не са чували. Има неща за които съм навит да дам и 30 лв. ама нема - ни на МП3 ни на пиратски, ни на оригинални диксове. Добре поне че Наксос имат фирмен магазин където можеш и да си поръчаш нещо (и то по 12 лв) ама Наксос далеч нямат всичко!!! А да не говорим, че 30 лв е само началото... ако отидете тук http://www.meloman-bg.com/ ще видите и поръчкови за 100 лева! толкова пари за един диск и милионер да съм нема да дам! Ама си е истина че стока няма :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2005, 23:24 
Легендарен флуудър

Temporary написа:
Аз като слушам класика ми е още по-гадно. Има такива композитори за коит и в чужбина не са чували. Има неща за които съм навит да дам и 30 лв. ама нема - ни на МП3 ни на пиратски, ни на оригинални диксове. Добре поне че Наксос имат фирмен магазин където можеш и да си поръчаш нещо (и то по 12 лв) ама Наксос далеч нямат всичко!!! А да не говорим, че 30 лв е само началото... ако отидете тук http://www.meloman-bg.com/ ще видите и поръчкови за 100 лева! толкова пари за един диск и милионер да съм нема да дам! Ама си е истина че стока няма :cry:

Съчувствам ти :) Знам колко е гадно да търсиш нещо, което практически го няма никъде :)
Виждам, че знаеш за Дюкян Меломан. Ето ти още един онлайн магазин, където можеш да потърсиш заглавията, които ти трябват:
http://www.kupicd.com

Има и други варианти, разбира се :wink: Вероятността да намериш класически произведения в Р2Р-програма не е голяма, но си заслужава да опиташ... А тази програма е най-добрата и нещо като последен шанс за феновете на некомерсиална музика да намерят... каквото си търсят :wink:

http://www.slsknet.org

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2005, 23:47 
Пишете, о, братя
Аватар

Циндил-Пиндил написа:
Съчувствам ти :) Знам колко е гадно да търсиш нещо, което практически го няма никъде :)
Виждам, че знаеш за Дюкян Меломан. Ето ти още един онлайн магазин, където можеш да потърсиш заглавията, които ти трябват:
http://www.kupicd.com

Хей, мерси! :) add-нах си го в фаворитите веднага. А иначе за Р2Р варианта също знам. Има един пич с цял ftp сайт само с класика към 60GB и има много (редки) неща, но даже там няма всичко!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2005, 00:07 
Легендарен флуудър

Май го знам този сайт. Някой от форума (може и ти да си бил, не помня) беше дал много линкове за класическа музика - между тях и една фтп-директория, в която наистина имаше доста неща, но... не можах да намеря това, което търсех :)
Колкото до Р2Р-програмата - непременно я пробвай. Не е платена, не изскачат гадни рекламки и е напълно подсигурена срещу вируси и спам :) Ако я изтеглиш и се регистрираш там, непременно ми прати лично съобщение (във форума) - ще ти обясня някои тънкости :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2005, 00:25 
Пишете, о, братя
Аватар

Циндил-Пиндил написа:
Май го знам този сайт. Някой от форума (може и ти да си бил, не помня) беше дал много линкове за класическа музика - между тях и една фтп-директория, в която наистина имаше доста неща, но... не можах да намеря това, което търсех :)

Сайта за който говоря е: enemy23.serveftp.com; ако ти трябва пиши на лични да обясня как точно да се регнеш. Иначе кажи какво търсиш, ако е класика де, може и да успея да го намеря. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 06:58 
Легендарен флуудър

Ами нищо конкретно всъщност :) Искаше ми се да си дръпна няколко произведения на Бетовен... но за щастие ми мина :P :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 07:06 
Вазов
Аватар

Мога да ти препоръчам някои. Симфониите му трябва да ги имаш - девет са, десета незавършена. Пета и трета са най-известни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 07:08 
Легендарен флуудър

iliyan написа:
Мога да ти препоръчам някои. Симфониите му трябва да ги имаш - девет са, десета незавършена. Пета и трета са най-известни.

Трета, Пета, Шеста и Девета - това търсих. Вече не :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 07:12 
Вазов
Аватар

Всичко съм слушал. От Рененсанса до Соц. Реализма и Импресионизма, от Вивалди до Дебюси и Стравински - някъде 300 произведения ако ми пуснеш, ще позная доста от тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 18:06 
Пишете, о, братя
Аватар

Бетовен е любимият ми композитор, а пианото - любимия инструмент. Препоръчвам 3,4 пиано концерти и пиано сонатите. Пак казвам който се интересува от (линкове към) класика просто трябва да посети тази тема: http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=479949

iliyan написа:
Всичко съм слушал. От Рененсанса до Соц. Реализма и Импресионизма, от Вивалди до Дебюси и Стравински - някъде 300 произведения ако ми пуснеш, ще позная доста от тях.

Браво бе човек. :D :D :D Още един фен на класиката! :D Можеш да се отбиеш в темата ми за класика тука, ако искаш. Винаги ми е било интересно м/у другото как да се слушат такива по-екстравагантни композитори, като Дебюси и Стравински. Уолтън, в частност, човек има чувството че оркестъра си настройва инструментите, а те му свирели симфонията :lol: . Сподели ако ги харесваш тези неща, наистина ми е интересно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 23:26 
Вазов
Аватар

Temporary написа:
Браво бе човек. :D :D :D Още един фен на класиката! :D

Ами 12 години с музика съм се занимавал и това съм учил. Няма как да незнам. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща