Дата и час: 16 Яну 2026, 21:29

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Ъпсурт в Liqueur
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2008, 03:28 
Hate mode
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Нека земем пример от Бетона :)
Вечерта започна странно - разбрахме се както винаги да излезем с компанията навън, но този път бяхме доста намален състав - оказа се, че дургите са някъде другаде :) Но това не ни пречеше - разлигавихме се както винаги, даже много по-добре от "както винаги". Ръсеха се бисер след бисер в кварталната кръчма, или по-точно пицария - Ветрило 2! И изведнъж се роди идеята, аджеба, що не вземем да отидем на Ъпсурт - ще пеят в Liqueur. Взехме си я парички, я лична карта - на кой каквото му беше нужно, и айде, лека полека, към taxi-stop-а. И от там към Liqueur. Лично според мен едно от най-добрите места в Сфия, що се касае за комбинация от хубаво прекарване, хубава музика и сравнително поносими цени.
Та стигнахме до Liqueur, петарка входа, влизаме - няма кьорава маса... малко неприятно, даже мислих да си тръгна. 1 френд пита "шефката" за масичка и ни настаниха до 2 мадами. (ако бях бетона щях да кажа колко уникално мега гига красиви мис вселени са седяли до мен, но ще прескоча това, тъй като в повечето разкази на Бетона се съмнявам в истинността на физическите и умствените качества на "завоеванията" му). Поръчахме си по 1, оказа се, че сме на "БГ парти", което в интерес на истината се оказа доста добро. Сета на DJ-я съдържаше много добри БГ парчета (без чалга, за съжаление на някои) като се почне от Емил Димитров, та се стигне до "DJ take me away". Абе незнам, ама в Liqueur слабо не съм си прекарвал. Винаги съм се забавлявал, а и сета с БГ песните беше уникален, бих си го дръпнал от нета. :ХъХ:
Идеята ни беше да отидеме, да пием по 1, да чуем 2-3 песни на Ъпсурт и да си ходим, тъй като 1/2 от комапнията утре(днес) бяха на работа.... да ама, Ъпсурт се появиха към 1 в заведението и започнаха да пеят към 2. Сравнението ми с чалгарките беше много добро - казах на хората, че по типичния пример на Пайнер преди 2 няма да започне шоуто, и се оказах прав.
Шоуто започна.
1-ва песен. Хм.....
...
...
...
В един момент започвам да се усещам, че или аз незнам текста или певците не го знаят...
Кофтито е, че се оказа, че "певаците" не го знаеха :?: :!:
ОК. Музикална курва съм, но Ъпсурт са едни от малкото БГ групи, които наистина ме кефят.... като си ги сваля от интернет. Не стига, че не си знаеха текста на някои от доста старите песни (слушам ъпсурт от как бях 6-и клас, демек много преди "нон стоп индииски коноп"), но се мъчеха да импровизрат в стил "абе тука си забравих текста бе". Да не говорим за "вокалистката", която пееше всичко женско що има в техните песни - като се мине от Белослава, през Лора Караджова, та до Галя от Каризма. Не я видях, казаха ми, че е самата Лора Караджова, но ако е тя - момиче, моля те откажи се от пеенето - това, че баща ти е добър певец не значи, че и ти можеш да си добра. Толкова пискливо, толкова.... високо ли е, ниско ли е, не знам, не съм музикален специалист, но това чудо като започваше да пее аз си запушвах ушите, тъй като имах чувството, че ще ми се спукат тъпанчетата, ще гръмнат колоните и стъклените маси ще се напукат...
И всичко свърши с "Колега"... нямаха право просто! Най-добрата им песен в последните години да я УСЕРАТ така! Просто станах(ме) и си тръгнах(ме).
И пак ще напрвя сравнение с Бетона. За съжаление, бил съм на 1 живо пеене на Емилия, чалгарките се справят като че ли по-добре от вс. други бг таланти. Ок, пеят чалга, но поне си знаят текстовете. Може да фълшивят, но не пискат. Верно, Ъпсурт може да са се напушили, да са се надрусали, напили или wwhatever, но просто днеска... sux от всякъде.
Много съм разочарован.
Не знам аз ли съм много взискателен, хората ли са тъпи, шоубизнеса ли ни е такъв, но просто днес, за съжаление, Ъпсурт не успяха да задоволят моите лични музикални потребности. Пях с тях, дерях се.... сорри, ама не съм вокалист, че да знам текста по-добре от самата група... някак си "не вари"...
:(

[00:18:27] GaVrosH каза: ше трябва така да ти гледам учите
Приложната не е за хора :(
Respect is earned, not given

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Ъпсурт в Liqueur
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2008, 00:41 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
SixkilleR написа:
Нека земем пример от Бетона :)

А, така. И вие да не останете назаде. Все пак подкрепям, че е БГ музика. Въпреки, че е нашмъркан хип-хоп, добре, че не е метъл или рок.

Я да направим анализ. Прочетох всичко!

SixkilleR написа:
и ни настаниха до 2 мадами

Поразкажи за физиологическите достойнства на момичетата :bounce: Не ми казвай, че все едно ги е нямало. Не на мене тия.

SixkilleR написа:
Поръчахме си по 1, оказа се, че сме на "БГ парти", което в интерес на истината се оказа доста добро. Сета на DJ-я съдържаше много добри БГ парчета (без чалга, за съжаление на някои) като се почне от Емил Димитров

Какво се пие на песен на Емил Димитров :shock: :shock: :shock: :shock:

SixkilleR написа:
Сравнението ми с чалгарките беше много добро - казах на хората, че по типичния пример на Пайнер преди 2 няма да започне шоуто, и се оказах прав.

Стига с тоя Пайнер. :evil: Не научи ли, че има Ара, Диапазон и Съни, като точно най-големите звезди са именно тук по ФЕН ТВ.
Разбирам, че много добре си чел моите постове и си успокоил приятелите си да не се надяват за ранен час.

SixkilleR написа:
1-ва песен. Хм.....
...
...
...

Защо не каза реда на песните? Както е известно, аз пиша целия репертоар на гост-изпълнителя от вечерта.

SixkilleR написа:
Не я видях, казаха ми, че е самата Лора Караджова

О, не!!! Отиваш там и да не знаеш височайшата особа. И да не се видиш с нея. Аз не бих допуснал такова нещо! И да седя отдалеч. Ааа не!

SixkilleR написа:
чалгарките се справят като че ли по-добре от вс. други бг таланти. Ок, пеят чалга, но поне си знаят текстовете.

Е, не си ли направи заключение кои са БГ талантите. 8) А моите разкази са 1:1 с действителността, фолк певиците на които се възхищавам правят изключителни представления.

SixkilleR написа:
Пях с тях, дерях се.... сорри, ама не съм вокалист, че да знам текста по-добре от самата група... някак си "не вари"...
:(

Радвам се, че си вземал дейно участие.

Браво, хареса ми разказа. Ей такива да пускате за клубове с друга БГ музика е много добре.

Аз съм ресор поп-фолк 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2008, 02:40 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Като си направя собствена медия ще те назнача за репортер, отговарящ за поп-фолк изявите. Аз ще поема рока и неговите производни :P

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2008, 03:55 
Hate mode
Аватар

О господи самия БЕТОН направи анализ на моята пияна сбирка.... Чувството е неописуемо.... давайте още такива за концерта на Металика, после з Лени Кравиц... и да се наслаждаваме на "критиката" не Бритона...

п.с. Бритоне... догодина ще ядеш много ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2008, 09:47 
Владимир Владимирович Путин
Аватар

Е, на тоя форум определено му липсват рапърите...........

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2008, 10:14 
In love with a mirror
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
За SixKiller : И аз бях в Liqueur въпросната нощ. Бай дъ уей тва е да не казвам единственото място в София, което не ми е писнало. Готина музика, приятна обстановка, персоналът е доста по-разбран от тоя в повечето заведения. Особено барманите, големи пичове са. За самото заведение ти споделям мнението :wink:
За самия пърформанс : принципно и за мене Лора Караджова никога не е била нещо кой знае кво като певица. За тва съм съгласен. За Ъпсурт : според мен момчетата се представиха добре, въпреки че самият саунд не беше на ниво (както е впрочем на не малко места, дори цели концерти). За текстовете обаче не мога да се съглася с тебе - между импровизация и незнаене на текстовете има значение. Според мен би било тъпо записа и лайва да са 1:1. Иначе за кво е лайв? Ако искам да си слушам Колегата - просто ше си я пусна в нас. Имаше си и готино балетче, стана си шоу

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2008, 02:13 
Hate mode
Аватар

бате правя разлика м/у импровизация и отделни моменти, в които си имаше откровено мънкане и други, в които аз пея, а те не. са примерно може да са подали микрофон към публиката и да не съм го видял, щото бях далечко, ама щяха да се чуват разни пискливи гласове в такъв случай.
Иначе и аз съм съгласен, че е хубаво да има импровизация и, че не трябва да 1:1 изпълнението с това, което имам вкъщи. Но те знаеха текстовете само на "Мама му дееба дееба" и "Имаш ако", които не са с много думички...
Както и да е, ще продължавам да си слушам и кефя на ъпсурт, просто кофти впечатление ми направиха :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2008, 09:51 
In love with a mirror
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
Е аз бях на бара, просто не съм като онея лудите фенове и фенки да седя пред сцената и да се протягам да ги пипна по маратонките :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2008, 12:43 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
SixkilleR написа:
Но те знаеха текстовете само на "Мама му дееба дееба" и "Имаш ако", които не са с много думички...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]