FTF написа:
OFF TOPIC:
НО ако ми казваш че музиката няма влияние върху хората, значи просто не разбираш основите на музиката в техническата им част и как влияе на човешкото подсъзнание. То си е цяла наука. Нито пък какво целят групите пишешти текстовете и мелодията на своите песни.
Ако говориш за скритите послания тип думи, записани наобратно или определени честоти, които би трябвало да оказват влияние на мозъка - запознат съм бегло с въпроса. Не отричам, че има влияние, но не смятам, че е нещо фрапиращо, също както е и с 25-ия кадър и т.н. в телевизията.
FTF написа:
П.П. А за това как се пише точно death metal няма кво да се хващаш щото съм го писъл на кирилица, провери пак. Ако си толкова перфекционист айде нема да напиша дед ми деатх метъл. Много знаеш ти под дед дали съм искал да кажа dead или death.
Просто death се произнася deθ (дет), а dead - ded (дед).
FTF написа:
Много странно що не съм чувал до ся за сатанист рапър примерно или чалгар. Всичките се насочват към този стил и то не без основание.
Прав си, просто причинно-следствената връзка е от сатанизъм към блек метъл, а не обратното. Т.е. хората стават блек метъли, защото са им такива вярванията и т.н., а не стават сатанисти вследствие на слушането на блек метъл (освен лабилните типове, за които говорихме). А че нещата са свързани - така е.
Peace
И за да не е поста съвсем извън темата, ще кажа накратко за смъртта на
Джон Ленън. Не съм запознат подробно, та може да ме допълвате. Вечерта на 8-и декември, 1980-а година, Джон и Око се отправят към апартамента си в сградата, известна като The Dakota. Паркират лимузината си на улицата, макар че тя може да бъде паркирана и в двора на сградата. На входа Око отивата да отвори вътрешната врата и оставя Джон сам. От сенките се показва мъж и извиква "Mr. Lennon!". Ленън се обръща, при което мъжът открива огън и го прострелва на четири места. Ленън се е сдрависал и е дал автограф на същия този човек (Mark David Chapman) няколко часа по-рано. Chapman e бил обсебен от идеята да убие Ленън от няколко месеца. В деня на убийството той купува копие на "Спасителят в ръжта", в което написва "Това са показанията ми". Chapman е бил обсебен от книгата и призовава всички хора да я прочетат, като казва също, че тя ще помогне на мнозина да разберат мотивите му. След като извършва убийството той остава спокойно на местопрестъплението, чакайки да бъде заловен.
Самият Ленън се шегувал за смъртта си като казвал, че има два възможни начина, по които да умре - "We'll either go in a plane crash or we'll be popped off by some loony." ("Или ще си отидем при самолетна катастрофа или ще ни очисти някой ненормалник"). Оказал се е прав.