Дата и час: 29 Мар 2026, 01:03

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 178 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Въпрос на принципи
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:03 
Monroe
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
inc написа:
Ако мъжът си струва - да. Това не значи, че бих му останала длъжна. И нямам предвид и аз да кръшкам за спорта и да му го върна - всеки има своя малък или по-голям порок, който другият търпи. И като казвам внимание имам предвид да мога да разчитам на него; както и той на мен.

С думи прости- ти си търсиш мъж, с когото да ти е удобно.Дали ти изневерява или не- няма абсолютно никакво значение, важно е да прави каквото прави, ама да се прибира при теб?Тъй ли?

Наречете ме старомодна, но мисля точно като california и по-добре да съм сама отколкото да мисля винаги - къде е пак, с коя е и коя поред му е..Не , мерси..

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:05 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 289 пъти.
Калифорния, и аз не исам да знам, че бракът на нашите не е перфектен, но е така. И аз не искам да знам защо баба ми и дядо ми са разведени, но е така. И аз искам да се омъжа и да знам, че човекът до мен ще ме обича точно така, както в деня на сватбата, дай боже и аз него, но ние сме просто хора. Променяме се, желанията ни се променят, мирогледа ни се променя. Романтичната ти идеология е очарователна, но не особено приложима в наши дни. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:06 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Libra, твоя пост малко ме навежда на мисълта, че да си моногамен е романтична идеология, която е неприложима :lol:

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:09 
Monroe
Аватар

кое не и приложимото - извинявай, че се намесвам.Когато усетиш, че залиташ по чуждо- нещо просто ти липсва.АКодържиш на човека срещу теб- сядаш и му казваш: Душко, чувствам, че се очуждаваме дай да направим нещо, защото не искам да се разделяме.Ак ои след това пак се озърташ и очите ти шарят.. просто сядаш и казваш :Мисля, че се изчерпихме, нямам какво повече да ти дам, не искам нищо от теб, беше ни приятно, но до тук.Оставяте се, да си чист пред себе си и тогава продължавам към това на което си хвърлил око.Какъв е смисъла да изневерявап- ако не си щастлив - просто си тръгни.Хората в днешно време за позабравили приложение на думата "диалог".. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:09 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
california написа:
Темата наистина е правилно озаглавена - ВЪПРОС НА ПРИНЦИПИ ! : )

Или на нужди, по-скоро. Колко хора живеят в отворени връзки? А ако тръгнем да си говорим за феномена полиамория, там нещата съвсем се оплитат... :shaking2:
Libra написа:
в рамките на една връзка, която е с опцията да бъде 4everandever дали наистина си представяте, че може да мине без нито една забежка?

О, да, възможно е. Всичко опира до това да намериш точния човек, с когото да държите на едни и същи неща и да искате едно и също.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:10 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 289 пъти.
Според мен колкото по-рано осъзнаем, че не можем да очакваме от някого цял живот да ни е лепнат за д-то, толкова по-щастливи и освободени от предразсъдъци ще бъдем. И това не се отнася само за любовните връзки.

Последна промяна Libra на 25 Авг 2012, 16:13, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:11 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Никой не говори за това да го очакваш. Но едно е да очакваш, друго е да искаш нещо и да се стремиш към него. Плюс това, предразсъдъкът на един е щастие за друг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:13 
Persona non grata
Аватар

Благодарил (а): 105 пъти.
Думата диалог, доверие и уважение...бих казал.
Livra, аз не живея в романтичен свят, напротив.Знам, че семейството на баба ми и на родителите ми, не е перфектно.Но всеки един от тези хора, ми е казвал и ме е учил, че когато си с един човек, не е редно спрямо него, а и спрямо себе си да бъдеш с друг.
Може да звучи остаряло, смешно и дори несериозно казано от устата на момче.Но наистина го мисля.Не бих простил изневяра и не бих изневерил - и дори не защото го смятам за неморално, просто не го разбирам.А, аз не правя неща, които не разбирам.
Въпреки това уважавам мнението ви и силно се надявам да не съжалявате един ден.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:17 
Tormentor of christian souls
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
Еее евала- едно момче, което иска и му харесва да е моногамно и застава твърдо зад моногамията.
И за разлика от повечето не се кефи на идеята да е с повече от едно момиче по едно и също време. Мъже женкарчета под път и над път... само си търсят какво да е***.

Направо съм изумена и приятно изненадана като чета мненията на california. Такова нещо не се среща всеки ден! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:20 
Van Diepen
Аватар

Благодарил (а): 700 пъти.
The_iMMortal_f написа:
inc написа:
Ако мъжът си струва - да. Това не значи, че бих му останала длъжна. И нямам предвид и аз да кръшкам за спорта и да му го върна - всеки има своя малък или по-голям порок, който другият търпи. И като казвам внимание имам предвид да мога да разчитам на него; както и той на мен.

С думи прости- ти си търсиш мъж, с когото да ти е удобно.Дали ти изневерява или не- няма абсолютно никакво значение, важно е да прави каквото прави, ама да се прибира при теб?Тъй ли?

Наречете ме старомодна, но мисля точно като california и по-добре да съм сама отколкото да мисля винаги - къде е пак, с коя е и коя поред му е..Не , мерси..

Не казвам, че няма никакво значение дали изневерява или не. И не безразборно и до безкрай. Но ако се случи, ще го преживея. Предпочитам да кръшка, вместо да заложи семейните ценности, защото (например) е пристрастен комарджия. Или да пропусне рождения ден на детето ни, защото е работохолик. Човек, стига да иска, може да прецени кой е най-важен за него и да го доказва с дела.
Нека е удобство това, което търся в мъжа. Но за цял живот инвестиция, мисля, че е достатъчно значим критерий, че да си струва.
Разбира се, че можеш да си живееш щастлив, романтичен и моногамен. Далеч съм от отричането. Просто този модел е толкова скован и и поставя хората в ситуация на една излишна обсебеност. и Не мисля, че е толкова универсален и меродавен за всяко семейство, че да се заклеймяват двойките, които не се впшисват в представата за прекрасно приказно съжителство.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:31 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
Не може да бъдеш сигурен, че няма да изневериш, най-малкото защото човешкото същество е достатъчно многопластово да кажем.
Не казвам, че дълга връзка без изневяра не може да съществува, а че не можеш да си убеден какво ще ти поднесе съдбата, как ще се промениш ти самия, отношенията и дори разбиранията ти.
А обичта би накарала някои хора да простят. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:31 
Monroe
Аватар

california написа:
Думата диалог, доверие и уважение...бих казал.
Livra, аз не живея в романтичен свят, напротив.Знам, че семейството на баба ми и на родителите ми, не е перфектно.Но всеки един от тези хора, ми е казвал и ме е учил, че когато си с един човек, не е редно спрямо него, а и спрямо себе си да бъдеш с друг.
Може да звучи остаряло, смешно и дори несериозно казано от устата на момче.Но наистина го мисля.Не бих простил изневяра и не бих изневерил - и дори не защото го смятам за неморално, просто не го разбирам.А, аз не правя неща, които не разбирам.
Въпреки това уважавам мнението ви и силно се надявам да не съжалявате един ден.

where have you been :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?????

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:35 
Monroe
Аватар

inc написа:
The_iMMortal_f написа:
inc написа:

Не казвам, че няма никакво значение дали изневерява или не. И не безразборно и до безкрай. Но ако се случи, ще го преживея. Предпочитам да кръшка, вместо да заложи семейните ценности, защото (например) е пристрастен комарджия. Или да пропусне рождения ден на детето ни, защото е работохолик. Човек, стига да иска, може да прецени кой е най-важен за него и да го доказва с дела.
Нека е удобство това, което търся в мъжа. Но за цял живот инвестиция, мисля, че е достатъчно значим критерий, че да си струва.
Разбира се, че можеш да си живееш щастлив, романтичен и моногамен. Далеч съм от отричането. Просто този модел е толкова скован и и поставя хората в ситуация на една излишна обсебеност. и Не мисля, че е толкова универсален и меродавен за всяко семейство, че да се заклеймяват двойките, които не се впшисват в представата за прекрасно приказно съжителство.

А ако пропусне рождения ден на детето ви, защото е с друга в този мил семеен момент?Примерно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:36 
Persona non grata
Аватар

Благодарил (а): 105 пъти.
Явно няма проблем....стига да се върне!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2012, 16:41 
Van Diepen
Аватар

Благодарил (а): 700 пъти.
Значи семейството му не е достатъчно значимо за него и той не му обръща подобаващото внимание.
Тогава директно ще му оставя обувките пред вратата и ще му хвърля нещата през балкона. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 178 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща