Дата и час: 21 Яну 2026, 22:48

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: скъсване
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 19:16 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Била съм и от двете страни на барикадата, така че всичко ми е твърде ясно и известно или поне така ми изглежда :roll: Когато ме скъсаха, изпитвах безумна болка, но с времето разбрах някои неща от живота, че щом се е стигнало дотам, значи така е трябвало да стане. От друга страна съдбата се постара да ме постави и в обратната ситуация, но слава богу в един много по-зрял етап от живота ми и не мога да кажа, че имаше драма от моя страна, което не означава че не ме болеше заради човека отсреща, заради неговата болка и страдание. Изобщо това си беше цивилизована раздяла, въпреки че той и досега продължава да ме преследва, но на този етап за мен връзката е изчерпана и няма смисъл да се мъчим взаимно. Та моето мнение е, че трябва да се постъпи цивилизовано и преди всичко човешки, да се поговори очи в очи и така, но в никакъв случай не одобрявам недомлъвките и разните му присъщи човешки предарзсъдъци в такива моменти, а в много от случаите се получава точно така. Защо ли..... :arrow: може би защото на човек му е по-лесно да избяга от реалността и да се скрие в собствената си черупка, т.е. тогава егоцентризма се проявява в пълния си блясък и величие, уви за бедния нещастник отсреща, който се пита защо по дяволите се случи така и се мъчи да открие отговор на хилядите въпроси защо, но безуспешно.
В този ред на мисли смятам, че е хиляди пъти по-добре да се каже всичко в очите направо, отколкото да се мълчи. Мълчанието е смърт за душата, то я убива бавно и мъчително в безкрайно течащото време.
Има и една приказка :arrow: Никоя истина не боли повече от която и да е лъжа, така че помслете над това, така мисля аз :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2010, 19:31 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
sientelo написа:
но в никакъв случай не одобрявам недомлъвките..
Мда, и защо някои хора смятат, че принципът "той ще се досети сам" е правилен? Е аз лично не обичам да карам на досещания. Като имаш нещо - ми кажи го бе! Не съм длъжна да съм ти в главата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2010, 22:10 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 35 пъти.
А и "досещането" е най-гадното за "жертвата". Да обича, но да усеща, че другият вероятно се изплъзва. Нещо като бавна смърт. По-добре да знае, че е свършило, да се наплаче, да попсува ако трябва, да излезе с приятели и да преживее болката си. Иначе догадките и съмненията измъчват допълнително.
Една от моите приятелки ходеше с едно момче 3 години. Скоро щяха а имат годишнина, той започна да я отбягва. Не се виждаха заради някакви тъпи оправдания от негова страна. А междувременно си излизаше на кафе с негови приятели и други момичета. Само не и с нея. Но не й каза, че късат. Тя си му остана като резерва, а плачеше постоянно защо той я избягва и се държи студено. И така цяло лято продължава! Нито я иска, нито я пуска да е щастлива без него. Ами това е тъпа работа. А тя от своя страна не знае той какво точно чувства и затова (а и щото го обича) още таи надежда да е ОИК всичко. В такава ситуация по-добре да й беше казал КРАЙ. Тя цяло лято си погуби във въпроси...

и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2010, 23:58 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Цитат:
Светле аз много те уважавам, но не съм мъчил Боряна, тя беше тази,която излизаше с други момчета, аз я заварих още в началото на юли на гарата в Павликени да се тъпче с баници в компанията на един тип с криминално излъчване. Няколко дни по-късно я видях на гара Горна Оряховица да яде кифли с мармалад в компанията на един чичко. Какви изводи трябва да направя? Поканих я на море, тъкмо ме пуснаха за 10 дена в отпуск от централният софийски, а тя каза, че точно през това време посреща стари приятели от Червен бряг.И какво...отново с пръст в устата, после я видях на гарата в Търново да яде тутманици пак с непознат за мен индивид, а ти тук я защитаваш.

следователно съди по действията не по думите
И аз се почудих дали да пиша, да ви кажа какви наблюдения имам.Имам един приятел той с неговата приятелка, ходят вече почти три години и я третира като.... (нямам думи да го опиша) изневерява и при всяка възможност и т.н. и всеки път, когато тя му каже че се разделят той и казва "добре ще си намеря друга не е трудно (или нещо такова) " и тя пак остава с него.Виждал съм и случай ,когато едно момиче харесва едно момче и постоянно го гони ,но той не я иска и така близо 2 години, накрая момчето остава без опции отива при нея и хоп тя му връзва (според кой това е глупаво? )
ето го и моя метод, малко брутален, но действа перфектно
първо завеждаш момичето (в моя случай) на ресторант ,или където и да е публично
после и казваш нещо от сорта "прекарах много добре с теб винаги ще те помня" и т.н. (естествено по-голяма реч трябва аз давах пример) тя не може да направи голяма сцена, понеже сте сред хора и ще го приеме що годе добре и накрая си тръгваш....
ако ти звъни ,не вдигаш и накрая спира...
това действа само до 1 годишни връзки (при по-голяма ми беше тъпо да го направя)
да се къса по телефона или skype е глупаво...поне според мен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 00:03 
Белодробна маниачка..
Аватар

Трябва да пуснеш наръчник със съвети. Бива те :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:01 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Абе, трябва да си познаваш стоката. Има такива истерички, дето ще ти врътнат такава сцена във въпросния ресторант, че после ще те е срам да минеш оттам. Чак такива мерки ми се струват излишни - но задължително не трябва да става на твоя територия, за да можеш да си тръгнеш, когато решиш. Иначе ако е у вас ще има да я успокояваш, пък да се разправяте, пък не върви да я изгониш и...
Добре, че мен поне тия калинки не ме хапят. Факт е обаче (и тук се съгласявам с по-голямата част от вас), че доброто възпитание изисква един разговор, в който да се изясните. Подобно отбягване и прочее показва само и единствено малодушие и липса на елементарно възпитание. Но хора всякакви, нищо не бива да ни учудва.

Колкото до това, че някоя си преследвала някакъв тип 2 години и му вързала, когато отишъл при нея, защото е останал без опции... Леле! Ами че аз познавам толкова подобни момичета, че вече го приемам за нещо нормално. Лошото е, че повечето от тях имат склонността да се самонавиват и да се самоубедят, че са влюбени. Преследват някакъв си там идеал, който са припознали в съответния човек и хич и не им минава през ума, че тоя, идеалният, може да е мухльо, въздух под налягане, или просто да не става за нищо (какъвто е общият случай). Така че понякога и 2 години са малко, ако не можеш да видиш истината. Не се чуди на приятелките си, съвсем не са изключение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:04 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 35 пъти.
svetlio.pernik, proUSa се шегуваше, той си е такъв :lol:

А сега сериозно-как водиш момиче на ресторант и късаш с нея? За мен би било гадно. Май наистина е по-добре на по-спокойно място. Ами ако момичето заплаче пред всички?

и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:07 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 40 пъти.
svetleto89 написа:

А сега сериозно-как водиш момиче на ресторант и късаш с нея? За мен би било гадно. Май наистина е по-добре на по-спокойно място. Ами ако момичето заплаче пред всички?

Ще я успокоиш. Ще и кажеш, че така е по-добре.Че не тя е виновната, а ти. Че има по-свестни хора от теб и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:27 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
svetleto89 написа:

Аз питам следното: когато един мъж сваля жена и отидат на ресторант естествено той плаща сметката, особено ако тя е някой парцафуняк, а ако къса в ресторант с нея, кой плаща сметката?
Примерно водя момичето в ресторант, виждам я че се храни с ръце, а не с прибори и решавам да скъсаме, казвам й го, разплаква се и си тръгвам, а на всичкото отгоре тя плаща сметката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:28 
Да живей словото
Аватар

Цитат:

затова и казах че метода е брутален, но работи :D
ако е на спокойно място е по лошо (имах и такъв опит :x )
а и ако и отдадеш необходимото уважение няма да прави толкова голяма сцена (зависи от истеричката де)
и няма да я водя в рерсторант или някъде където ме познават да се излагам ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:29 
Да живей словото
Аватар

proUSA написа:
svetleto89 написа:

Аз питам следното: когато един мъж сваля жена и отидат на ресторант естествено той плаща сметката, особено ако тя е някой парцафуняк, а ако къса в ресторант с нея, кой плаща сметката?
Примерно водя момичето в ресторант, виждам я че се храни с ръце, а не с прибори и решавам да скъсаме, казвам й го, разплаква се и си тръгвам, а на всичкото отгоре тя плаща сметката.

е трябва да си егати бруталния тип плащаш като жест на добра воля (или както се казва там) и си тръгваш..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:36 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Боже, само аз ли не ходя/тръгвам/късам с гаджетата си по ресторанти :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:37 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Да не съм длъжен да плащам сметката, че и сълзите й да бърша.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:40 
Белодробна маниачка..
Аватар

Мноо ясно, не стига, че ше късате ми и да плащаш, е*ати. Чиста загуба на време и пари е това. Най-лесно е скайп, щото и за СМС се плаща все пак. А ся е по-модерно и удобно с ФБ даже. Сменяш статуса и готова рал'тата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2010, 10:58 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
proUSA написа:
Да не съм длъжен да плащам сметката, че и сълзите й да бърша.

Естествено, че си длъжен да плащаш.
И то без никакви обяснения, просто вадиш портмонето и толкоз. Ако момичето реши да се включи, сама си го казва. А ти, като кавалер и човек, на когото може да се разчита, твърдо й го забраняваш .

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Следваща