Ох, не знам.
Доскоро си мислех, че има някакви сигурни качества, черти, че и недостатъци, които си ме привличат. Открих, че всъщност не е баш така, но дълга история.
И все пак.
Ако говорим за физически качества - ръцете (хубавите дълги пръсти най-вече

), гласът и косата са нещата, които ме грабват на първо впечатление. И обичам наболи бради

На тялото и височината някак не им обръщам особено внимание. Даже май притежавам необянима слабост към ниски мъже (а аз самата съм висока), ама шанс.
Вече за характер, personality и прочие: те повечето момичета тук добре обобщават нещата.
На мен лично ми е много трудно някой да ми привлече вниманието случайно - примерно в дискотека или на купон. Все трябва малко от малко да съм го опознала и тогава разбирам, че може би ми харесва.
Важно ми е здравословното самочувствие, което не се демонстрира, но си тежи на мястото (не се разбираме с тези с прекалено напомпана самооценка; по другата крайност на свръхнеуверените си падах много като бях на 14-15, май заради някаква изкривена тийн-момичешка нужда да се чувствам полезна, спасяваща и прочие глупости. не беше добра идея - на моменти са още по-неподходящ избор от свръхнаперените).
Чувството за хумор, общите интереси, влечението към изкуството в каквато и да е форма, да си говорим за всякакви неща с лекота (от ежедневни глупости до философски глупости), голямата обща култура - все хубави неща, на които се радвам и които май привличат всяко момиче. Ако пък интересите ни не са кой знае колко припокриващи се, то тогава поне имам нужда фундаменталните ни разбирания за света да са близки. Работата с "противоположностите се привличат" не е за мен. И все пак си има една основна разлика, която е добре да я има - да е по-екстровертен тип от колкото съм аз. Прилично притеснителна съм сред нови хора, а и сред по-стари познати, ако е събрана голяма компания (на 19 станах, още си мъкна детската срамежливост

) и за да тръгнат нещата, трябва май да има кой да ме води. Лоша работа...
И накрая - любопитството играе голяма роля при мен. Когато има нещо за разгадаване (не говоря за мистерии и големи тайни като от сапунен сериал де

), много по-лесно хлътвам. Ама то май почти всеки е така..