Kristo написа:
ти искаш куклата, която не иска да е твоя
Доста вярно, мдам...
И към това да добавим нещо, което някои жени не успяват да преодолеят дори и в по-зряла възраст - желанието да "поправиш" другия. Защото, естествено, би било върховното признание за фантастичността ти и умопомрачителните му чувства към теб, ако само заради теб реши да се промени и да стане достоен за любовта ти...

Именно затова мрачните типове, които сякаш перманентно ходят с дъждовен облак над главата си, имат такова очарование за младите момичета.
dismisstorka написа:
най-обикновено и съвсем нормално случващо се тийнейджърско влюбване
Йъп, йъп, йъп... може би около 90% са такива.
dismisstorka написа:
Любовта в първите години на съзряването си е чисто обсесивно разстройство.
Oooh, yeah
Boromir написа:
... Всичко описано дотук е следствие на отделянето на ендорфини и прочие химикали в мозъка. Тоест всичко е самовнушение, пристрастяване към причинителя на отделянето на ендорфини, докато се появи по-интересен причинител, след което процесът се повтаря...
Да, да и ДА!
И сега няколко думи и лично от мен, след като приключихме с цитатите.
Ер Малка написа:
Какво става, когато се влюбим в някого, без да го познаваме наистина?
Случва се това, че се задейства един чисто химичен процес. Боромир го обясни, няма да го повтарям.
Максимум можем да го наречем влюбване. Но това не е любов.
Изобщо, цялата розова и пухкава представа за любовта е един голям булшит. Дреме ми, че ти става едно топличко отвътре като ме видиш и затова си ме "обичал", видиш ли. Ако искаш да ми се доказваш в любов, хвани и измий чиниите вместо мен или пък простри дрехите, въпреки че ще ти е крайно неприятно. Оценявам това колко ме "обича" някой по това до каква степен е склонен да направи нещо за мен, когато имам нужда, независимо колко голямо неудобство му причинява. Ей това е любов. Тя не е приятна, даже обратното. И именно заради това изисква не толкова химия, колкото сила на волята.