Цитат:
На първо място си разхвърляш дрехите пред ощастливените му очи, след това го нахранваш с нещо вкусно и домашно сготвено по възможност. След като тези две прости стъпки са изпълнени, можеш да си поискаш почти всичко и ще го получиш.
В тази описана ситуация, не става дума изобщо за любов.
Със същия успех можеш да поканиш случаен човек от улицата, да му сготвиш, да му пуснеш и после да му кажеш "я измий ти чиниите" и той да се съгласи.
Бъркаш нуждата на всеки мъж да се наяде и да се лашка с любов. Задоволяването на тази нужда не е гаранция, че той е влюбен в жената, която му ги дава. Не го слушай, какво ще направи или каже - той ще направи и каже, каквото трябва за да може да ползва готвачката-любовница докато му писне. Но рядко ще изпита нещо към нея, вкл. дори уважение.
Когато човек изкара така съвместен живот с някоя жена, базирайки общите им интереси само на "тя ми пуска, аз мия чиниите", рано или късно нещата се прецакват и се стига до край. Пак ще кажа това за развода - то е получено именно от сгрешеното очакване, че мъж се печели с най-първичните нужди. Малко жени са узрели дотолкова, че да разберат, че тази тактика е измислена от мъжете - тип "ние сме прости същества, лесно ще ни спечелите" е направена именно от мъжете за да се възползват от наивни жени. Жените трябва да се осъзнаят, че мъжът не гледа само 2 прости нужди за да е щастлив. И дори те да са изискване минимум, пак не можем да говорим за чувства. Любовта е въпрос на по-сложни процеси.
Това, че си добавила, че не трябва да ги ползваш такива тактики, но пък си дала фрапатното обяснение:
Цитат:
Казвам, че тези неща ги правиш, за да направиш човека до себе си щастлив. Когато той е щастлив и знае причината за това, в облака от бълбукащи хормони се заражда непреодолимото желание да върне жеста като направи нещо за теб.
Та, затова си мисля, че ти имаш илюзорна представа що е щастлива връзка и разбирателство, базирайки ги на всеобща изгода на 2 индивида един от друг. Не е любов, а симбиоза.
Ако някой е щастлив само на такива жестове, имай 1 на ум, че ако намери друга да му ги дава по-качествено, ще те смени. Да не казвам голяма дума, но пази си твоето, да не стане скоро общо. Мъжкото щастие не се гради на такива прости неща. Да не говорим, че самата логика е изначално грешна - повечето мъже са егоисти и няма да ти отчетат милия жест да му **паш и да ти го върне с мил жест да изглади некви дрехи. Мъжките хормони не са като женските.
Лол, днес ми върви на биология, да не повярва човек...