The_Viper написа:
Дъждът върху лицето - много си права.

Кви са тия краини изказвания от сорта на "гримирането е ужасно против съм " и бла бла - мн мразя хора дето си налагат мнението! Всеки си решава за себе си - не може никой да ми каже да не се гримирам. Щом аз съм решила така значи така се харесвам повече и значи ще се гримирам!
За себе си - мога да кажа че без молив за очи и спирала не излизам, защото просто се плаша като се ивдя в някое огледало. Не съм излишно суетна, но просто без молив очите ми изглеждат много зле, някак си се губят и съм сигурна че освен себе си, плаша и други хора!

Това за ежедневието- иначе за някой по-специален повод или за излизане вечер на кръчма/бар- тогава освен молива и спиралата, слагам и сенки, и фон-дьо-тен, пудра, за да не лъщя и т.н. Акцентирам най-вече върху очите, на устните никога нищо не слагам, защото мразя разни лепнещи и досадни гланцове, за червило да не говорим, червилата още повече ме дразнят.

Аз също не харесвам гланцове защото ми се лепи косата по устните и ми е много неприятно. Имам няколко червила, които изобщо не усещам и понякога си слагам от тях, особено зимата за да не ми изпръхват устните. Колкото до това, че грима състарява кожата не съм много съгласна, има качествена козметика, която не е толкова скъпа. Примерно аз си взимам една спирала за 20 лева, но я ползвам около 6 месеца защото не слагам по много. Сега съм намерила една марка продукти които доста ми харесват и не са никак скъпи, просто от време на време си купувам по нещо, което ми трае около година. Когато излизам вечер задължително се гримирам, струва ми се като проявено внимание към човека с когото съм излезнала или към компанията.