MERCES_LETIFER написа:
Повлияна от заглавието на раздела, реших да ви подпитам:
- Какво намирате за романтичен жест?
- Кое е най-романтичното нещо, което сте правили за половинката си?
- Смятате ли подаряването на цветя и плюшки за ненужна и клиширана лиготия или напротив, бихте се огорчили от липсата им?
- И какво означава в днешно време да бъдеш, "романтична душа"?
Изобщо... какво е мястото на романтиката във вашата връзка?
Романтичният жест може да бъде нещо малко и същевременно много значимо, което единият прави за другия в една не-толкова романтична обстановка и с това малко да промени смисъла и усещането на това място и въобще на момента за двамата.
Романтичен жест може да е също така нещо абсолютно незначително в подходящата обстановка, с който жест да накараш сърцето на половинката ти да трепти продължително и да усеща пеперудки в корема.
Най-романтичното нещо, което съм правил - не мога да кажа... С бившата ми приятелка имахме много бурна връзка още от началото и си спомням как малко преди да направим месец вече чувствата бушуваха. Беше лято и трябваше да замина за провинцията при баба ми и така се озовахме разделени един от друг за два месеца (два дъъъъъъълги месеца). В навечерието на нашия първи месец аз си говорех с нея по телефона и й казах, че съм направил нещичко за нея, макар и от разстояние. Бях излезнал на терасата и бях наредил много свещички в тъмното и когато ги запалих всички се изписа цифрата 1 в сърце. Заснех го с клипче и й казах, че съм имал един много прекрасен месец и на другия ден й го пратих от един компютърен клуб.
Мнението ми за плюшките се измени, донякъде. Бившата ми приятелка ми подари плюшено мече с подаръче и течен шоколад вътре, заедно с много листчета с разни послания и аз много си го обичам и все още си го пазя. Хубавото му е, че миришеше на нея и много често когато я нямаше то ми напомняше на нея още повече. А аз пък на рождения й ден й подарих едно гигантско плюшено сърце, на което пише "Обичам те". То си е като една гигааантска възглавница и й казах, че искам да я дразни като влезе в стаята, да се чуди къде да го сложи, да й се набива на очи и постоянно да й напомня за мен. Както мечето, оказа се доста сполучлив подарък.
Да си романтична душа в днешно време е свързано и с възрастта. Хората на моята възраст някак избягват задълбочената романтика, тъй като тя има много общо със сериозното обвързване и демонстриране на чувства по особен начин. Не всички, но постоянно чувам как хората ме агитират "да я карам леко, да не се тормозя и да си гледам кефа". Странното е, че усещам романтиката много по-силна точно когато съм в такъв свободен период, в който не съм емоционално обвързан с някого. Така случайните срещи, запознанства и т.н. пак могат да ми окажат влияние. Да си романтична душа има двойствен смисъл за мен. Животът ни е динамичен и романтиката има много и различни лица, стига ние да сме отворили сетивата си за нея, а това е пряко свързано с нагласата (на момента или по принцип) и светоусещането на хората.