Не бе, не е до това. Ама говорим за бебе, все пак - по тая логика, дайте да го учим и да чете още от родилния дом. Към 4 годинки вече си е съвсем нормално (за четенето говоря, де).
Но ЕБХ, поне доколкото знам, се свързва с идеята да научиш двуседмично бебе да пишка там, където и големите, а не да ползваш многократни пелени и т.н.т. То едно време и мен не са ме отгледали с продуктите на Pampers, но това ми е малко прекалено - вижда ми се като изтезание и за детето, и за родителя.
То едно двуседмично бебе не може да си задържи погледа, какво остава да си разчитате сигналите с него... Но да, и с оглед на твърде вероятното секцио някога, не бих се лишила от пелените като помощници.
За вегетарианството - също смятам, че е въпрос на личен избор, но като майка бих осигурила нужното за детето си в първите години. После да си решава само. Иначе да, соята и бобовите набавят голяма част от нужните протеини, но пък соята е и канцерогенна, тъй чеее... А и аз самата като бях по-малка почти не хапвах месо - сега ям, но не всякакво и не твърде често. И не знам как е с ЕБХ, обаче аз сигналите на собственото си тяло ги разпознавам безпогрешно - имам си и кръвожадни, и тревопасни моменти и ги намирам за окей.
Ениуей. Имам познати - вегетарианци. Относително нормални са с главата, добре са със здравето, да се оправят. Явно не е толкова страшно. Въпросът е, че докато аз (и съпругът ми) нося/им отговорност за всички решения, отнасящи се до здравето на детето си, ще се доверя на онова, което самата аз чувствам, че е правилно - точно защото отговорността за здравето и благосъстоянието на малчо ще е моя. И, в тоя ред на мисли, знам, че моето дете няма да познава бисквитки, снаксове, чипс, зрънчовци и прочее боклуци, докато е малко и докато нещата зависят от мен. За шоколада нищо не казвам.

Абе, хора, вие представяте ли си ни с деца някой ден?

Хехе, форумна среща в парка - майките клюкарят по кокоши (или татковците пият бира), хлапетата вилнеят по катерушките. И правим нов подфорум: "женени с деца", "мама и бебе", "лигавник и ританки" - някакви такива безумни формулировки.