allshallperish написа:
Кемъл, почваш мн да ме притесняваш

. Какви са тия фикс идеи какво е тва чудо, кво е тва раждане на деца

. Майката на Вазов едва ли е знаела, че ще роди точно него. Кой знае колко бъдещи писатели, актьори или каквито и да е гении, са били абортирани. Сори, ама това въобще не знам за кво го вкарваш. Кво жената е някъв инкубатор за тебе ли? Който единствено заслужава да се мъчи, да страда и да ражда. Е, сори ама говориш глупости.
Това ти си го измисляш. Не съм казал нито едно от нещата, които ми слагаш в устата.
Първо, нямам ФИКС идея, второ, не защитавам нито една гледна точка и не казвам коя е правилна, трето, с тоя пост целях да ти кажа, че не можеш да генерализираш нещата по този начин и има случаи, когато дори и един "инкубатор" е направил по-големи неща в живота от един "не-инкубатор" - не знам как ги наричаш. Да видим какво е създал "инкубаторът" - Иван Вазов - Патриарх на Българската литература, Генерал Владимир Вазов - епопеята на Дойран. Английското знаме е свалено в негова чест, Генерал Георги Вазов - превзема Одрин, смятана от Великите сили за непревземаема, и може би накрая Борис Вазов- политик, помагал на Иван Вазов да пише "Под Игото". Ето това е създала тази българска майка.
Продължаваш да изказваш крайни мнения.
Дадох ти прост пример за една жена, която през живота си не е направила нещо кой знае какво, освен че е родила трима ВЕЛИКИ МЪЖЕ и един не толкова велик и само заради това тя е не по-малко ВЕЛИКА от тях, защото им е МАЙКА. Възпитала ги е, родила ги е, дала им е част от себе си и до известна степен ги е направила това, което са.
Не виждам къде е фикс идеята. Един французин примерно би дал пример за Жана Д'Арк за жена, която не е раждала, а е велика. ОК. Не твърдя, че смисълът на живота на една жена означава да ражда нон стоп. Обаче не твърдя също така, че и една жена трябва да остане бездетна до края на живота си. Просто се опитах да те убедя, че крайното ти (отново) мнение не е съвсем правилно.

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...