Напоследък ме гложди едно нещо и, ако позволите, ще поизместя малко таргета на темата.

С риск да ме обявите за безсърдечна кифла (може би съм, не знам), ама... как "режете" бабките по автобуси, улици и спирки, които се лепват до вас и си пускат плочите и речите...

На мен ми става ужасно сконфузно (и неприятно!) да ставам по неволя слушател на мрънканията им.

Знам, че те нямат на кой друг да споделят, и затова занимават случайни хора, ама все пак, понякога на човек изобщо не му е до това

Та обикновено отговярам с "ъхъм", усмихвам се и се старая да се отдалеча.
Или един друг вид "рязане" -- на просещите хора по улицата. * Уточнявам за кои точно говоря: тъкмо четох една свежа статия за това как някакъв пич предлага на приближаващия се до него младеж (изглеждащ абсолютно здрав и нормален, искащ стотинки за сещате се какво) да му даде 10 лв., ако измете около еди-си-коя уличка за 1 час, при което младежът ПОБЯГВА НАДАЛЕЧ с думите: "Ти луд ли си, бе, ти си тотално луд!" Съответните изводи в статията бяха, че, видиш ли, защо някой да си мърда г*за да работи, след като ако помоли 50 човека на улицата за по левче, някаква част от тях действително... ще му дадат.
Имаше и още по-интересни примери: за ромки, на които им се предлага пак някаква работа за примерно мин. работна заплата месечно, при което те отговарят обидено: "Пф, че аз с просия изкарвам повече!", ама това е малко out of scope. По-скоро питах точно за тея наглед млади, здрави и прави хора, които нахалстват по обществени места, защото не им стигали пари да си купят билетче или еди-си-какво (да, да). Аз ги режа с "Нямам", когато всъщност имам, но просто не искам да им дам, де