естествено, че съм "ЗА" да остане. не ми пречи, емблематично място е, а и не ми се мисли на негово място какво ще сложат. паркинг? вече не пазарувам от там. евентуално само няколко книги, които ги няма по книжарниците.
казвате, че е скъпо, ми не пазарувайте оттам. никой не ви кара насила. ама на другите места бройките били изчерпани. ми, тогава сори. или плащаш или не. такъв е животът. няма милостиня. книгите са скъпи, а продавачите, без значение дали са грамотни или не, глупави или не, алчни или не, на този площад са в правото си да слагат разнообразни цени. вчера там намерих една книга, която отдавна е изчерпана, ама цената е нереално висока. кофти, но няма да се мре, просто няма да я купя. някой друг с много пари, обаче ще я вземе. три сергии по-надолу ми казаха, че вероятно я имат в склада и ще струва около 5 лева. ето, хапи ет ол.
от гледна точка на потребител не виждам нищо лошо в "Славейков" такъв, какъвто е сега. ако е мръсно, то чистачите трябва да чистят. ако е скъпо, пазарувай другаде. има толкова много места вече. днес положението с пазаруването се явява
личен избор. глупаво е някой да иска да го затворят, защото той не купува книги от там, а от друго място. все едно аз да кажа "затворете "Ориндж", защото аз не го ползвам и не взимам книжки от него. но самият факт, че сергиите там продължават да съществуват говори, че хората купуват. което на мен ми говори, че е необходим все на някого.
обаче, от гледна точка на книготърговец (какъвто не съм) трябва дас е изравнят всички такси и дрън-дрън глупости, от които нищо не разбирам, с тези на книжарниците. защото така е редно. за да бъде всичко равно и справедливо