Мила написа:
Ох, Пратчет...
Просто няма какво да напиша за него, което вече да не сте казали. И аз, като повечето хора, го харесвам много. Търговецо, интересно ми е защо ти не го харесваш?
Започнах да чета Пратчет едно лято, когато се запознах с един... мхмх, писател -фантаст (нали най-важно е как се самоопределя човек?

) Та той ми даде да прочета "Ерик" и "Фантастична светлина"... и това стана лятото на Пратчет (и на ментата с мляко, и на нощните събирания на плажа, и на постоянното киснене в Groovy, простете за лирическото отклонение) за по-малко от два месеца бях прочела почти всичко. И като почнахме училище открих, че един образ от моя клас също е почитател и той ми даде да прочета и останалите. А после сестра ми се вманиачи и ги събра всичките...
Не харесвам някой от книгите - "Пирамиди" ми беше безумно скучна, "Последният континент" също (макар момента с Хлебарката да беше много готин

).
А любима ми е "Жетварят" и "Чудовищна команда".
А да - НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ КЕРЪТ. егаси тъпото копеле, честно. Да, знам, че е клише, иронизиращо добрия герой и ъм... кралското потекло... Ама все пак е ... ДЕБИЛ!
Абе като се замисля, любимият ми герой май е Гаспод.

пс. и Баба Вихронрав...
и в главата си май имам една Пердита...
КАК не те е срам да кажеш,че "Последния континент" е скучна.. :Д:Д:Д аз съм се сцепвал на нея и на "малки богове" ..
но съм съгласен с теб за Керът и Ноби ме дразни , защото са едни..ми никакви. Смърт взе да ми тръсва също, защото е само някъв скрит егоцентрик, който същевременно е голям нехайник също. Напуска работа ей така, всичко оживява и накрая трябва внучката му да му върши работата...
Магьосниците обаче до един ме кефят, няа такива тъпанари при това симпатични тъпанари :Д
от 10 книги, само "еманципирана магия " и "музика на душата" са ми леко скучни.
иначе, препоръчвам "добри поличби" , която не е от диска, но е много яка също!