|
Ама вие наистина ли мислите, че която и да е от водещите на развлекателните, лайфстайл и прочие програми, е журналистка (по призвание, образование и възгледи за живота)? Повечето са все "популярни" лица - несполучил кадър на НАТФИЗ, бивша "брадърка", потенциална Мис България, дето обаче не са стигнали пари да я направят победител в конкурса... Ей такива са. И те не бъркат журналистите по никакъв начин - едните си работят в новините и публицистичните предавания, а другите... са си намерили някакво 30-минутно място под слънцето. Просто нямат допирни точки.
Оттам, естествено, можем да се забием директно във въпроса както точно правят нашите журналисти и защо, при постъпване на работа в една телевизия (името е без значение), първото, което ти се казва, е: "Ама нали знаете, че тая телевизия е червена?" Така че, трябва да уверя всички идеалисти, каквато бях и аз, докато ФЖМК не ме "светна" за реалността - истинските журналисти у нас са твърде малко и, честно казано, не бих се наела да застана зад едно име, което да ви дам за пример. Журналистиката у нас обслужва. Само дето не обслужва интересите на обществото, както би станало в един идеален свят, а тези на един определен кръг хора - по-широк или по-тесен, но все лъскав и изпълнен с прякори от флората и фауната. Защо, според вас, съм казала, че при добро стечение на обстоятелствата, никога няма да се занимавам с журналистика?
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|