Rodd1ck написа:
Повечето ми любими филми са американски, въпреки това харесвам европейската артистичност повече. Но може би харесвам най-вече неща с универсална стойност, симбиози и влияния. Леоне прави уестърни, повлияни от американския уестърн и драмите на Куросава. Самият японец също е вдъхновен точно от американския уестърн, може би най-вече Форд за своите филми и както и там азиатските му философии за общочовешкото сред народите и времето, пречупвайки чужди литературни произведения в своята културна действителност. Абе въобще нещата са сложни, но американското е твърде много в живота, че се приема за някаква даденост, а бих предпочел да не е точно така.
Честно не съм, чел по-празно и псевдоинтелигентско мнение. И държа да кажа, че никак не ще ми е приятно да видя след време още някое такова. Ако изобщо е възможно.
Затова, човеко, за да не си помислиш, че се заяждам - прочети какво сам си написал, и следващия път те съветвам да прецениш дали имаш изобщо нещо за казване преди да посегнеш към клавиатурата. Настоящото го пиша не за да те изложа, а щото да не се излагаш занапред, та на теб да не ти е неприятно, че си писал, а на мен че съм чел. Предварително казвам, че ако този мой миролюбив пост бъде посрещнат с неразбиране и обиди, никак няма да се почувствам огорчен да пренебрегна присъствието ти във форума...ма се надявам да не стигаме до драми.
......
.......
А сега по темата - харесвам сръбските филми, и мога да изразя съжалението си към людете , които ги пропускат защто... били сръбски (

?). Аз лично логика в тва не намирам . Тва е все едно да не чета Омир, щото бил грък. Е какво да чета, надписите на мадарския конник ли?
По едно време сръбски филми даваха всеки петък по канал едно (преди това имаше и поредица филми на полски режисьори -също много хубави, особено поредицата Три цвята: Бяло, Синьо, Червено, сега излъчват филми на Вендерс). Имаше един мн добър сръбски филм - комедия на абсурда или както там е коректното название - нека кажат по-учените хора, ако бъркам. Та сюжета млад сърбин иска да си почине в хотел...гостите на хотела начело с управителя обаче го нарочват за убиец, и искат да го убият. Не успяват, пък този същия младеж (актьора , който го играе впрочем е голям пич) почва да ги убива един по един наистина вследствие на някави случайности - куршум , който изстрелва случайно рикошира в човек, някой се опитва да му вземе пистолета и той е принуден да стреля етц. И ходи после обяснявай, че не си убиец, след като в серия от случайности си избил около десетима човека....Плюс тва всеки от героите е доста необичаен и странен , а изцепките и хумора са направо златни

Ето линкче с част от филма:
http://www.youtube.com/watch?v=cDZaV8lZ ... re=related