Между другото, ми хрумна, че може да има и оптимистичен финал, наистина. Дори и в най-големите си кризи Хаус не е бил глупак. И не би рискувал
да остави името си върху тия пакетчета, дето запушиха канала и направиха наводнението, камо ли пък да го стори нарочно, заедно с отпечатъците си, знаейки, че това ще го върне в затвора и ще му отнеме времето с Уилсън. По-скоро предполагам, че ще разчита, че Уилсън също би имал нужда от него и щом арестуват Хаус, би се подложил на химиотерапията, защото тя би удължила живота му и след като Хаус излезе от затвора, пак ще имат време заедно.
А и Уилсън е толкова добър, че би го направил дори и само за да не страда Хаус. И нищо чудно да се окаже, че туморът се повлиява добре от терапията и финалът все пак да е добър (и предизвикан от Хаус - може би накрая все пак ще успее да "изиграе" Уилсън). Това е нещо, което ми хрумна днес сутринта, та може и да са пълни глупости, но ми се струва логично, предвид факта, че Хаус винаги има план, никога не е бил идиот и никога не е оставял нещата просто така. Мда... и ще се окаже герой точно когато това е от значение - хем ще спаси приятел, хем фокусът ще се върне на него. Много ми харесва като вариант... да видим (пак казвам, при създалите се обстоятелства в последния епизод, аз така бих приключила филма - добре си подложиха в тая посока)!
А иначе снощи сънувах, че Уилсън се е свързал с някаква своя голяма любов от едно време и са се видяли и прочее и се оказва, че тя е бременна, а той умира, знаейки, че все пак ще има дете. Ама това би било твърде жестоко, защото не би имал възможността да го види дори.