Дата и час: 05 Апр 2026, 23:34

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 902 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 61  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Театър
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2008, 00:55 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
О, да, прекрасни са и двамата... Макар че моята оценка е 8/10 заради суицидните мераци, които те обземат, докато гледаш. Но си струва гледането, няма две мнения.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2008, 18:10 
Драскач

Благодарил (а): 81 пъти.
Преди няколко месеца гледахме с приятеля ми "Боси в парка" с Антоанета Добрева. Доста е симпатично, но май вече не се играе (може би в следващия сезон). А тази седмица съм запазила билети за "Спи с мен" в Малък градски. Май все такива любовни си ги избирам (напоследък)... Ще кажа как е било.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2008, 19:36 
Форумен екстремист
Аватар

Благодарил (а): 55 пъти.
абе не че не мога да си вземе програма, ама я препоръчайте нещо в Народния :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2008, 13:37 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Бръммм... намерих своята тема. :hello1:
И с'а к'во, като свърши сезонът...
На Малкия в Сф. никой ли не ходи?
"Ти" и "Пеперудите са всъщност изтребители" ми се гледат, но "Ти" е днес от 4, тъй че се разминаваме.
Нищо, реших да гледам извънредно Сънински на 9-и, пък и Пешо, и Атанасов са ме спечелили доживот.
Добра новина - "Мостът" на Сава и Ицо се мести в Народния.
Лоша - Не можах да се вмъкна на морфовия "Сън в лятна нощ".
Дано греша, но си мисля колко много неща ще паднат, заради Модерния. :roll:
Пфф... да идва септември, да нападнем салоните, "това не е живот, кучешки...".

Променям :lol: :
Прочетох цяяялата тема.(Добре де, от 2007-ма насам:))
*Елица ще я водя в Малкия, не може да не го харесва, просто най-сУадкият ни театър.(Ако "В полите..." останат(дано, дано, дано... Уош Господинов...), то ще е!)
*Карамазко съкс.
*Кралят елен никакъв го няма при адаша(да бе, как не) Москов.(за сметка на това има 2 часа размазваща лигня.)
*На "Отклонения" ми напомня(главно по сценография и настроения) "Бягащи странници". (Не можах да гледам новото на Здрава във Възраждане. Следващия сезон.)
*Сфумато не е за всеки. А Пенев и Янчева цепят, но това е друга тема.(засегнах се лично :lol: )
*Сълзата да се съвземат, че в последно време, освен комерси, друго не правят.
*Кой плю по "Престъпление и наказание"?(ако има такива да се покрият:)) Изненадващо добро е. Калин е зле, девойката е зле... Сценографията си е екстра. Иван, Йосиф, Пеев - рок!!! :headbang:
*ще имам да допълвам 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 19:16 
My kinda heaven
Аватар

Art,
Наминавай, моля ти се - ценен кадър не е за изпускане.
Кой не харесва МГТ? Ааааа, това съм го пропуснала... че явно ми е и адашка. Не мо'е то така. Аз днес цял ден въртя ли, въртя "Manhattan Transfer"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 21:41 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Да ви пиша, де... ама с мълчание ми секнахте ентусиазма. :roll:
Ето я моята тема за театър, надявам се от септември и към вас да се числя. :mrgreen:

Да ви споделя на какво наблягах тоя сезон?:
*"Плажът" - просто обожавам хумора(умния хумор) на Сънински, а актьорският състав е само от любимци.
*"Р'н'Б" - май само 2 представления съм пропуснала тая година. Посещението ми обикновено се състои в гръмогласен хилеж и непрестанно клатене на реда, в следствие танцувалните ми движения(на място :lol: )
*"Летене" - дойде и си отиде, точно улучи дълбоките ми депресивни състояния. Лично на за мен, пиесата е показателна, че съвременна драматургия има, и то каква...
*много НАТФИЗ, прекалено много... единствено попадение(и то със забележки, но поне има за какво да се хвана) - "Белградска трилогия" - 3-ти(вече 4-ти) курс, "Пламен Марков".
*много Младежки: място в разведряващата класация - "Черна комедия"; в сериозната - "В ледовете" по Димови; отпадащо - "Три сестри" на Азарян :roll:
*"Опасни игри" в Сълзата - съжалявам, но заради прелестната музика повторих(Дони и Нети нямат заслуга)...

ПП:На господина Ровещ-в-нета-инфо-за-собственото-си-име новата коса видяхте ли? :lol:
Няма да му напиша името, по-нагоре сте го обсъждали...

ППП:'Ай, усмихвайте се! :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 21:46 
My kinda heaven
Аватар

Добрееее, добрееее... чела съм те и преди. А блог нямаше ли, или се бъркам? Редакция: Ти си, естествено... даже веднъж оставях коментар в блога ти. Както ти казах и тогава, напомняш ми за мен самата преди 8-10 години.
Както и да е, тук виждаш, че има и още откачени и закачени по театъра - някои повече, други - по-малко.
Аз, както е станало известно, съм върл фен на театрите с цифри (на първо място) - Т199 и Ателие 313. Нататък - МГТ (но няма да ти покажа снимки от сватбата на Петьо Калчев, пък! :albino: )
За НАТФИЗ - сигурна ли си, че си гледала всичко? И Седрик, и "Отвъд граници"? Аз ги харесвам. Много. Пък и сем. Пашови знаят какво правят. Да не говорим, че в актьорските редици там имам и бивш съученик, който е сред най-големите надежди. :D

Иначе... какво да ти кажа, то се е видяло. Обичам хумора на Съни, обичам всички куклари, набъркани в драмата.

А кой е тоз с косата, бре? Това не го знам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 22:07 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Заро.
Да, чела си ми блога, че даже си и писала в него. :P (хах, да, аз съм, чакай, че ми звъни телефонът :lol: )
Не, не съм гледала нищо на куклените, ще поправя грешката си!
Я веднага ми покажи Пешо, да не става мелето, окиии(тук цитирам Герасим в онова с оназ и твоя любимец :lol: )?

ПП:Актьори не ми хвали, особено млади... *жмъц*

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 22:15 
My kinda heaven
Аватар

Заро е луд, мол' ти са... Но косата му преди 2 седмици (когато го мернах за последно) си беше нормална.
Петьо няма да ти го покажа, тц, щото не ме е оторизирал да го правя. Но са сладки, сватбата беше в началото на май.
Куклените наистина си заслужават, затова и ти го казвам. А за младите актьори съм съвършено, напълно съгласна - просто класът на Пашова е по... заслужаващ внимание. Честно, аз съм критикарка и не бих хвалила току-тъй.
"Моите" актьори (знам ти слабостта, наречена Евг. Б. ;)) са Румен Гаванозов, Жоро Спасов (внимателно си чела :mrgreen:), Краси Недев (единствената дума за него е "прекрасен"... adorable, loveable... гледала ли си "Честна мускетарска"? Как се появява и казва "Мускетари... Атака?" :lol: :lol: :lol: ). От по-младите - само и единствено Петьо Калчев, да.

Поздрав с Манхатър Трансфър - да ти напомня за Ритъм енд блус и извън сезона. :drunken:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 22:28 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Няма да се разберем така, ти от моя отбор ли си сега, или не?
Закодирай и името на г-на, че някои фолк-фурии упорито ровят в гугъл... и не е яко...

Мерси за поздрава.
Любимото ми изпълнение в Ритъма е онова народното, преплетено с Найтингейл сингс он Бъркли скуеър...
Ако ми прошепнеш заглавието, ще те обичам вечно! :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2008, 22:36 
My kinda heaven
Аватар

Я пиши на лични за фолк-фуриите? Той нали се беше снимал в клипа на някаква? So what? И... неговото име ли трябва да кодирам, защо?
По отношение на въпросния амиго не съм в отбора ти, тц. Не че тая неприязън към него, просто не ми е сред любимците.

За народното не мога да ти помогна в момента, но мога да питам. Аз харесвам почти всичко в музиката към спектакъла, а гаврата с операта е направена жестокоооооо... имай предвид, че аз човек убивам заради такива неща по принцип, но точно това беше гениално.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2008, 15:57 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Официално ми писна от "Екстази"! И не само заради ужасяващата "светкавица" на главата на главния герой. Или пък фактът, че вече имам 6 представления в 4 различни заведения зад гърба си. Единственият лъч светлина е Мартин Нинов, пък с него надали ще има повече представления. Него ще си го чакам да се върне октомври и да почне да прави самостоятелни концерти. Пък не-ровещият-по-мое-скромно-мнение-в-нета симпатяга отлетя и до 15 септември няма да развява грива пред очите на софиянци.

Ще ходите ли на Аполонията в Созопол? Нещо интересно чува ли се тая година? Аз май по това време ще работя и пак почти нищо няма да видя :?

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2008, 16:23 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

lollabunny написа:
Ще ходите ли на Аполонията в Созопол? Нещо интересно чува ли се тая година? Аз май по това време ще работя и пак почти нищо няма да видя :?

Прегледах програмата, подборът не е лош, 'ма все софийски чада, така не е интересно.
Виж, "Сцена на кръстопът" ще посетя, за "На брега" ще си помисля.:]
ПП: И, все пак, "Валентинов ден", по дяволите... не му се нагледах.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2008, 20:30 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Изображение
14 септември
Откриване на изложба сценографски макети на студенти от класовете
по Сценичен и екранен дизайн и Сценография за куклен театър,
фоайе Учебен драматичен театър,
19:30, вход свободен

15 септември
Официално откриване на новата учебна 2008/2009 година
Представяне на участниците във фестивала OLIVE ’08
Голяма сцена, Учебен драматичен театър,
10:00, вход свободен

Представяне на сцени от националните драматургии
20:00, вход свободен

16 септември
Укротяване на опърничавата от Шекспир
Студентите представят сцени от пиесата.
18:30, вход свободен

18 септември
Представление на студенти Актьорско майсторство за куклен театър
Учебен куклен театър,
19:00, вход свободен

19 септември
Открита репетиция на Едмонд от Дейвид Мамет
Режисьор: Пламен Марков · Със: студенти от IV курс АДТ с художествен ръководител Пламен Марков

20 септември
Представяне на сцени от Укротяване на опърничавата от Шекспир
от новоформираните международни групи

programata.bg
natfiz.bg
-------------------------------------------------------------

Аз в четвъртък открих сезона с "Малка пиеса за детска стая" на феста в Пловдив. Доволна Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2008, 23:22 
My kinda heaven
Аватар

Аз пък да ви поканя на Панаира на куклите - 17-22 септември на сцените на Столичен куклен театър, Театъра на армията, театър София, "Сфумато", УКТ, както и на естрадите в парка "Заимов", в Борисовата градина и пред НДК.
Програмата на фестивала можете да видите в .pdf файл (неудобно, признавам, имат какво да работят по организацията) тук: http://www.sofiapuppet.com/?p=22&m=38&sm=168

Мога да гарантирам за "Красавицата и звяра", както и за "Голямото кихотене". Ред други неща също изглеждат интересно, въпреки че има осезаеми отсъствия от селекцията.

-----
Не, че някой ще се хукне към ДКТ Стара Загора, но да си кажа - не бях плакала на спектакъл от много години, честно. Днес ме разреваха безотказно с "Храбрия оловен войник" - не можах да повярвам колко прекрасно и тъжно са успели да го направят. Оценка 10/10, без всякакво съмнение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 902 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 61  Следваща